16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportBanii pentru despăgubirile de la Maternitatea Giuleşti, la rectificarea bugetară

Banii pentru despăgubirile de la Maternitatea Giuleşti, la rectificarea bugetară

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, la începutul şedinţei săptămânale a Guvernului, că banii necesari plătiții despăgubirii pentru incendiul de la Maternitatea Giuleşti vor fi alocați la următoarea rectificare bugetară, menționând că este vorba despre patru milioane euro.

"Vom aloca la rectificare banii necesari pentru Ministerul Sănătăţii pentru a plăti despăgubirile stabilite de instanţă pentru tragedia din 2010. Din păcate nu cred că există nicio sumă de bani pe lume care să poată să compenseze în vreun fel pierderile de atunci, copiii, familiile care au avut de suferit…îmi pare foarte rău", a declarat premierul Victor Ponta.

Pe de altă parte, premierul a spus că datorită celor 19 maternităţi, modernizate prin programul cu Banca Mondială, nu vor mai avea loc astfel de tragedii ca cea petrecută la Maternitatea Giuleşti în urmă cu cinci ani.

Un executor judecătoresc a venit, marţi, la Ministerul Sănătăţii, care a fost somat să plătească peste patru milioane de euro, suma stabilită ca daune în dosarul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 2010, în urma căruia şase bebeluşi au murit şi alţi cinci au fost răniţi. Executorul a spus că din 6 iunie s-a solicitat Ministerului Sănătăţii să trimită o listă cu bunurile ce pot fi executate, însă nu s-a primit un răspuns.

Ministerul Sănătăţii a primit o somaţie de executare silită pentru întreaga sumă de peste patru milioane de euro care trebuie plătită ca daune în urma incendiului de la Maternitatea Giuleşti.

Cele mai citite

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

Opt activiști pentru climă au fost arestați pe aeroportul din Munchen după ce au pătruns pe pista lui

Aeroportul din Munchen s-a confruntat cu perturbări semnificative sâmbătă dimineața, când activiștii pentru climă din cadrul mișcării Last Generation au pătruns în incinta aeroportului...

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...
Ultima oră
Pe aceeași temă