10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportBasescu: "Chiuariu este un tanar mafiot obraznic"

Basescu: “Chiuariu este un tanar mafiot obraznic”

Presedintele a dat miercuri seara startul unei dure campanii pentru referendum.

"S-ar putea sa aiba surprize"
de la Justitie a afirmat apasat miercuri seara la B1Tv presedintele Basescu, referindu-se la ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, evitand insa sa precizeze la ce se refera. El a afirmat ca Orban "fugea ca un lacheu", cu telefonul la ureche, cand omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, zis si "regele asfaltului", a reclamat ca nu-i fusesera platite lucrarile efectuate, cerand Administratiei Drumurilor sa-i dea banii. "Au fost niste imagini care, daca s-ar fi intamplat cu mine, ar fi sarit presa in aer", a spus presedintele. In replica, Orban a spus ca se astepta ca "presedintele sa fabrice ceva".
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a fost calificat de seful statului ca fiind "un tanar mafiot obraznic" care serveste o clientela. "In orice stat din lume acest om nu ar mai fi ministru", a spus Basescu aratand ca partea din raportul CSM referitoare la Sectia a 2-a a DNA a fost facut sa iasa in presa cu stiinta lui Chiuariu. "A fost juristul lui Fenechiu si a fost pus ministru al Justitiei in baza subordonarii pe care Tariceanu o are fata de grupurile de interese, si Chiuariu, la trei zile dupa asta, si-a facut datoria deoarece DNA ancheta mai multi oameni de-ai lui Fenechiu". In replica, ministrul i-a trimis lui Basescu o scrisoare in care spune, printre altele: "Mama mea ma va intreba de ce sunt «mafiot». Eu stiu ca nu sunt". Atacurile prezidentiale s-au indreptat si impotriva UDMR. Politicienii UDMR sunt pentru secuime, potrivit lui Basescu, ceea ce este Ion Iliescu pentru Romania, politicieni invechiti, din perioada anterioara Revolutiei. "De multe ori se spune despre ei ca sunt ca niste grofi. Credeti ca ungurii din Covasna nu ar vrea sa fie reprezentati de alti oameni decat Verestoy si Marko?", a intrebat retoric seful statului, asigurand insa ca si in conditiile aplicarii votului uninominal maghiarii vor fi reprezentati in Parlament. Presedintele Basescu a mai vorbit despre "ticalosia transpartinica" si de mecanismele de relatii mafiote dintre oamenii politici, oameni de afaceri si ziaristi, precizand ca exista cel putin doua "tandemuri" care vizeaza institutii diferite. El a dat ca exemplu "campania agresiva" in privinta relatiei dintre firmele oamenilor de afaceri Casuneanu-Umbrarescu-Besciu, care ar fi lucrat la Ministerul Transporturilor in timpul mandatului sau la minister.
Parerea lui Traian Basescu este ca Ion Iliescu a fost "seful real al statului" si pe timpul mandatului de presedinte al lui Emil Constantinescu, prin influenta pe care o avea asupra serviciilor. "A vrut sa fie si acum, dar nu-i merge", a spus Basescu. "Pe Emil Constantinescu l-a infrant Ion Iliescu", a afirmat Traian Basescu, punand semnul de egalitate intre liderul onorific al PSD si sistem. Premierului Tariceanu i-a reprosat ca "este tributar relatiei cu oligarhia, cu Dinu Patriciu, dar si celei cu PSD si in special cu Ion Iliescu". Basescu i-a mai reprosat lui Tariceanu ca acum continua sistemul oligarhic preluat de la Adrian Nastase.

Adoptat
Termenul pana la care partidele au putut depune o motiune de cenzura pe tema proiectului de lege privind introducerea votului uninominal asumat de Guvern a expirat, ieri dupa-amiaza, la 16.30.

Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, primul pe lista pentru euroalegeri din partea social-democratilor, a facut ieri, la Satu Mare, un apel la electoratul PSD sa voteze, la referendum, varianta propusa de presedintele Basescu.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a invocat ieri un sondaj CSOP potrivit caruia 75% din electoratul UDMR la europarlamentare isi doreste sa voteze si la referendum. In ceea ce priveste PNL, procentul este chiar mai mare, in jur de 85% – a explicat el. 83% din electoratul PSD care afirma ca va vota pentru PE isi mentine intentia pentru plebiscitul convocat de Traian Basescu. PD se situeaza aproape la egalitate – cu 84%, iar votantii PRM inregistreaza un scor de 80%.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă