16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportBăsescu: Am scris NU pe scrisoarea în care premierul Ponta cerea să...

Băsescu: Am scris NU pe scrisoarea în care premierul Ponta cerea să meargă el la Consiliul European de la Bruxelles

Președintele Traian Băsescu nu a dorit să comenteze gestul premierului de a-i trimite o scrisoare prin îi cere să reprezinte România la Bruxelles.

Întrebat de jurnalişti despre scrisoare, la finalul declaraţiei pe care a făcut-o la Aeroportul ”Henri Coandă”, înainte de plecarea la Bruxelles, Traian Băsescu a spus ”Bună ziua” şi a plecat de la pupitru. Totuşi, în timp ce se îndrepta spre ieşirea din Salonul oficial al aeroportului, Traian Băsescu a spus: ”Am scris pe ea «Nu»”.

Preşedintele Traian Băsescu pleacă, marţi, la Bruxelles, unde va participa la dineul de lucru al şefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene, în formatul Consiliului European.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că îi va trimite o scrisoare oficială preşedintelui Traian Băsescu pentru a participa la Summit-ul Consiliului European care are loc la Bruxelles marţi.

Ponta declara, luni seară, că nu a primit încă niciun răspuns din partea preşedintelui Traian Băsescu la scrisoarea pe care i-a trimis-o privind participarea la summit-ul Consiliului European.

Premierul român Victor Ponta a ajuns marți la Bruxelles, urmând să participe la întâlnirea șefilor de stat și a premierilor membri ai Partidului Socialiștilor Europeni, în vederea pregătirii reuniunii informale a Consiliului European. 

În urma discuției purtate luni cu coaliția de guvernare, premierul ponta a anunțat că opțiunea principală a României în privința viitoarei Comisii o reprezintă păstrarea portofoliului Agriculturii, dar posibil și obținerea ”Justiției”, scrie Agerpres. 

Potrivit premierului, România va avea o slabă putere de negociere pentru un reprezentant în Comisia Europeană, motivând că la discuțiile de la Bruxelles va merge președintele Traian Băsescu.

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...
Ultima oră
Pe aceeași temă