21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportBăsescu, despre cazul lui Ponta: Avem o legislație șubredă care permite ca...

Băsescu, despre cazul lui Ponta: Avem o legislație șubredă care permite ca un procuror să pună Guvernul în poziția de a fi demis

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a declarat duminică seara la B1 Tv, că în acest moment "legislaţia şubredă" din România permite ca un procuror să pună Guvernul în poziția de a fi demis. Fostul şef de stat a mai spus că "dacă am ajuns în țara în care procurorii dărâmă guverne, putem să punem lacătul pe democrație"

Avem o legislație șubredă care face ca un procuror, fie el și stagiar, să pună guvernul în poziția de a fi demis, ceea ce nu are nimic comun cu statul de drept. Procurorul acela probabil e unul proaspăt venit în DNA, care a primit instrucțiuni cum să dărâme guvernul. Dacă am ajuns în țara în care procurorii dărâmă guverne, putem să punem lacătul pe democrație”, a declarat Traian Băsescu.

Maine orice guvern poate fi dărâmat pe simpla prezumție de vinovație a unui procuror, dar care nu are girul unui judecător să spună că este vinovat”, a mai continuat Traian Băsescu.

Cei care cred ca instituțiile statului pot să suplinească forța opoziției sau a puterii se înșala amarnic. Eu prevăd că cei care cred în astfel de lucruri vor fi ei mai devreme sau mai târziu în cătușe. Nu poți destabiliza un stat prin alte mijloace decât cele democratice”, a mai afirmat fostul președinte.

Fostul lider de la Cotroceni mai este de părere că cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Ponta pe motiv de conflict de interese este "minoră”: ”acţiunea publică prin care se cere ridicarea imunităţii pentru conflict de interese mi se pare mărută, minoră, atâta timp cât ai un preşedinte în funcţie care a fost într-un conflict grosolan de interese și justiția a spus merge”. ”Nu cei numiți stabilesc echilibrul de putere politică”, a insistat acesta. 

Nu există procuror sau judecător care să poată spune <<Băsescu mi-a cerut să-l fac pe Tăriceanu sau pe Ponta>>”, a mai precizat Traian Băsescu pentru B1 TV.

Cele mai citite

Universitatea Craiova – „U” Cluj, în finala barajului pentru Conference League. „Șepcile Roșii” au învins Oțelul

Ultima echipă care va reprezenta România în cupele europene se va decide dintre Universitatea Cluj și Universitatea Craiova, după ce formația antrenată de Ioan...

VIDEO. “Țeapa” luată de Cristina Cioran. Cum a pierdut 100.000 de euro

Cristina Cioran, actriță și vedetă TV, a dezvăluit recent o experiență financiară dureroasă, în care a pierdut toți banii pe care îi economisise pentru...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă