21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportBăsescu, despre războiul declarațiilor cu Rogozin: Mă îndoiesc că Moscova va reacționa

Băsescu, despre războiul declarațiilor cu Rogozin: Mă îndoiesc că Moscova va reacționa

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, că războiul declarațiilor cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu este un schimb de replici diplomat,  deoarece oficialul rus nu este un diplomat.

”războiul este dus la nivelul neoficial. Sunt de principiul că acolo unde se duce lupta, acolo trebuie s-o duci. Dacă Rogozin a jignit românii pe Twitter, poţi să îl tratezi cam în aceeaşi notă, care nu ajunge la nivel oficial. Rogozin a făcut această declarație pe Twitter, eu i-am răspuns într-o emisiune la o televiziune privată. Nu este un schimb de replici diplomat deoarece Rogozin nu este un diplomat, dar trebuia să îi răspundă cineva pentru că a jignit românii. Dar lui Rogozin îi răspunzi la mintea lui, la nivelul lui. Rogozin este nebunul regelui. El are rolul să enerveze şi dacă îl iei în serios, trebuie să iei măsuri extrem de costisitoare. Abordarea oficială a fost a MAE, care a cerut explicaţii. Nu le-a primit încă şi mă îndoiesc că le va primi”, a spus Traian Băsescu la adevărul live.

Președintele Traian Băsescu și vicepremierul rus Dmitri Rogozin s-au acuzat reciproc că au făcut declarații belicoase sub influența băuturilor alcoolice. 

Războiul declarațiilor a început, sâmbătă, când vicepremierul rus a postat, pe Twitter, un mesaj în care își exprima revolta față de decizia România de a închide, la cererea Statelor Unite, spațiul aerian pentru avioanele diplomaților ruși și avertiza autoritățile române că data viitoare va zbura deasupra țării noastre la bordul unui bombardier.

Președintele Traian Băsescu a comentat aceste declarații, spunând că vicepremierul rus a consumat, probabil, mai multe sticle de vodcă înainte a scrie pe Twitter. „La astfel de declaraţii eu nu pot avea decât o singură reacţie. Trebuie să aflăm câtă vodcă a consumat Rogozin înainte să facă aceste declaraţii. E o declaraţie lipsită total de respect faţă de un alt stat”, a comentat Traian Băsescu.

Astăzi,  Dmitri Rogozin a postat, un nou mesaj pe rețeaua Twitter în care se întreabă câte pahare a băut Traian Băsescu "înainte de a închide spaţiul aerian" al României pentru avioanelor oficialilor din Rusia.
 

Cele mai citite

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....
Ultima oră
Pe aceeași temă