8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu, la validarea lui Iohannis: Transformarea României nu se face în 5...

Băsescu, la validarea lui Iohannis: Transformarea României nu se face în 5 ani

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la ceremonia de validare a alegerii lui Klaus Iohannis, că nu ar fi vrut ca la sfârşitul mandatului său stânga să domine toate instituţiile statului şi că scorul pe care acesta l-a înregistrat în alegeri arată că lasă moştenire o ţară cu opţiuni de dreapta.

"N-aş fi vrut ca la sfârşitul mandatului meu stânga să domine toate instituţiile statului şi scorul pe care l-aţi înregistrat – şi este meritul dumneavoastră, pentru care vă mulţumesc – scorul din alegeri arată că las moştenire o ţară care are opţiuni de dreapta sau de centru-dreapta", a spus Băsescu, în discursul rostit la ceremonia de validare a rezultatului alegerilor prezidenţiale, care a avut loc la sediul Curţii Constituţionale.

 Preşedintele Băsescu a declarat, în cadrul ceremoniei de validare de către CC a alegerii lui Klaus Iohanis, că în societate şi în politica românească există încă există destule resurse pentru pasul înapoi, fiind misiunea fundamentală a preşedintelui să facă să se meargă înainte pe drumul fixat.

”Pentru mine este un moment extrem de important, este finalizarea a zece ani de mandate şi vă doresc, domnule preşedinte ales, ca după primul mandat să nu fiţi în banca din stânga, ci tot în cea din dreapta şi fără vechiul preşedinte în stânga, pentru că cine crede că transformarea României este un proces de cinci ani se înşală”, a spus şeful statului, făcând referire la dispunerea în sală a locurilor unde erau aşezaţi preşedintele în funcţie şi preşedintele ales.

El a arătat că ”în societatea românească şi în politica românească încă există destule resurse pentru pasul înapoi şi este misiunea fundamentală a preşedintelui ca, utilizând de toate instrumentele pe care Constituţia i le pune la dispoziţie, să facă să se meargă înainte pe drumul fixat”.

”Am satisfacţia că las o ţară cu opţiuni clare, parteneriatul strategic cu Statele Unite, prezenţa noastră în Uniunea Europeană şi NATO şi credibilitatea pe care ne-am dobândit-o, în mod deosebit în NATO”, a mai declarat Traian Băsescu.

El a precizat că siguranţa naţională este elemental fundamental în responsabilitatea preşedintelui, ceea ce nu înseamnă că preşedintele poate fi un înalt demnitar al statului român care nu priveşte la realităţile interne.

Curtea Constituțională (CC) a validat, vineri, rezultatul alegerilor prezidențiale și a confirmat mandatul de președinte al lui Klaus Iohannis.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă