11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportBăsescu: OUG privind organizarea alegerilor prezidențiale este neconstituțională

Băsescu: OUG privind organizarea alegerilor prezidențiale este neconstituțională

Președintele Traian Băsescu i-a cerut, miercuri seară, Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituțională ordonanța care modifică legea de organizare a alegerilor prezidențiale. Șeful statului atrage atenția că OUG 45/2014 este neconstituțională și afectează procesul electoral.

"Mi-aș permite să mai fac încă o dată un apel la Avocatul Poporului, care prin inactivitate sabotează democrația, dar mai încerc un apel: să atace la Curtea Constituțională ordonanța 45 din 2014", a declarat Băsescu.

El a susținut că ordonanța adoptată în luna iunie afectează procesul electoral și modifică elemente substanțiale din legea de organizare a alegerilor prezidențiale.

Liberalii anunțau pe 21 august că le-a fost admisă de Curtea de Apel Bucureşti solicitarea depusă în numele PNL de preşedintele partidului Klaus Iohannis, privind sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu ordonanţa de urgenţă care modifică legea de organizare a alegerilor prezidenţiale, conform Mediafax.

"Ne exprimăm speranța că această speță care vizează asigurarea unui cadru electoral corect va fi pusă pe ordinea de zi a Curții Constituționale cât de curând posibil. Considerăm că, pentru respectarea regulilor democratice, este necesar să fie clarificat urgent dacă legislația în baza căreia vor fi organizate alegerile prezidențiale respectă sau nu Constituția", se arăta într-un comunicat ACL.

Liberalii precizează că din punctul lor de vedere "există serioase suspiciuni că modificările adoptate prin OUG 45/2014 favorizează frauda electorală".

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă