10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE. Băsescu: Ponta vrea să dea o vilă de protocol pentru fundaţia...

UPDATE. Băsescu: Ponta vrea să dea o vilă de protocol pentru fundaţia Dacianei Sârbu. Europarlamentarul Cătălin Ivan dezminte

UPDATE: Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat, joi, că nu are nicio fundaţie cu Daciana Sârbu sau cu alt membru al PSD şi că, prin afirmaţiile pe această temă, preşedintele Traian Băsescu s-ar dovedi "mincinos".
„Nu am nicio fundaţie cu Daciana Sârbu sau cu alt membru al PSD şi nu sunt membru în absolut nicio fundaţie sau organizaţie, nici membru, nici membru fondator. Nu am nicio fundaţie şi nicio organizaţie”, a spus Ivan, citat de Mediafax.

El a arătat că, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu, în calitate de şef al statului, primeşte informaţii de la serviciile secrete şi, totuşi, face astfel de afirmaţii, dovedeşte că ar fi „un mitoman cu acte în regulă”.

„Traian Băsescu are acces la informaţii şi primeşte informaţii de la servicii, deci nu poate fi suspectat că nu are informaţii. El dovedeşte acum, la sfârşit de mandat, că este un mitoman cu acte în regulă, mai pe scurt că e mincinos”, a mai spus Ivan.

—–

Președintele Traian Băsescu a afirmat că premierul Victor Ponta vrea să dea o vilă de protocol a statului unei fundații înființate de soția sa, Daciana Sârbu, și de europarlamentarul PSD Cătălin Ivan. 
  
Șeful statului a precizat că a cerut după terminarea mandatului o locuință de protocol și un birou, așa cum prevede legea, dar nu a avut o preferință pentru o vilă din Snagov.

”Eu n-am cerut o vilă anume. Eu am cerut o locuinţă de protocol şi un birou, aşa cum spune legea. Nu stau cu căciula în mână la Ponta, ca şi cum mi-ar da o casă din cele şapte ale lui. Am înţeles că dă la o fundaţie nu ştiu ce vilă pe care au reparat-o la Snagov. Europarlamentarul Ivan a făcut la Bruxelles o fundație cu Daciana Sârbu și înțeleg că vrea să le-o dea lor pentru această fundație", a spus Băsescu, invitat la B1 Tv. 

Premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul va căuta o casă care să poată fi atribuită preşedintelui Traian Băsescu, o locuinţă micuţă în care să nu deranjeze pe nimeni, nu un "ditamai palat la Snagov".

Premierul a precizat totodată că vilele Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) de la Snagov vor fi vândute prin licitaţie deschisă, la care şi Băsescu poate participa, pentru o sumă de peste un milion de euro sau vor fi atribuite spre folosinţă gratuită către o federaţie sportivă ori fundaţie.

Potrivit premierului, fostul preşedinte Ion Iliescu are o locuinţă pe care şi-a cumpărat-o demult, iar fostul preşedinte Emil Constantinescu ocupă o locuinţă modestă, ambii suportând cheltuielile aferente întreţinerii.

Cele mai citite

Calificare istorică! Corvinul Hunedoara, în finala Cupei României

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara s-a calificat pentru prima dată în istorie în finala Cupei României, după ce a învins-o pe teren propriu pe FC...

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă