12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. UPDATE. Băsescu A FĂCUT PUBLICE discuțiile de la consultările pe CAS...

VIDEO. UPDATE. Băsescu A FĂCUT PUBLICE discuțiile de la consultările pe CAS cu premierul și ministrul Finanțelor

UPDATE. Băsescu a făcut publice discuțiile pe CAS de la Cotroceni. În înregistrare, președintele Traian Băsescu se arată nemulțumit de ideile exprimate de membrii Guvernului, spunând că vrea ”altele decât lozinci, altele decât simple declarații”. 

 

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seara, după consultările de la Cotroceni, referitoare la reducerea CAS că nu au fost discuții nepoliticoase așa cum susține premierul Victor Ponta. 

”Ce discuție să mai am, mai ales că spune că au fost foarte politicoase, foarte dure… e interesant cum reușește să mintă”, a spus Băsescu. Președintele a mai spus că aștepta soluții de la premier . 

Președintele Traian Băsescu a mai declarat, luni, că pentru prima dată va face publică înregistrarea discuției cu premierul și ministrul Finanțelor, după ce Victor Ponta a spus că s-au certat, iar tonul șefului statului la adresa Ioanei Petrescu a fost ”bădărănesc”.
 
Citește și: Consultările de la Cotroceni, dintre președinție și premier, s-au încheiat fără să se ajungă la un acord comun. Ponta: Ne-am certat. Consultările nu aveau niciun sens

Nu au fost în stare să-mi dea explicațiile de care aveam nevoie, mă așteptam ca doamna ministru să vină cu o foaie A4 pe care să-mi spună de unde vin banii”, a spus Băsescu.

Citește și: Băsescu: Au venit nepregătiți, doar cu afirmații. Nu au fost cifre care să mă facă mai liniștit. Ponta: Ne-am certat

Premierul Victor Ponta a declarat că au fost discuții neplăcute și că aceste consultări nu aveau nicun sens. "Ne-am certat !", a declarat premierul Victor Ponta, după discuţia cu preşedintele Traian Băsescu, pentru Mediafax. "Premierul a prezentat argumentele Guvernului pentru menţinerea contribuţiilor de asigurări sociale la un nivel scăzut şi în următorii ani, iar preşedintele şi-a expus reţinerile legate de sustenabilitatea măsurii. Cei doi nu au ajuns la un numitor comun, este aşteptată acum decizia preşedintelui", au declarat surse de la discuții pentru Mediafax.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă