8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu i-a înaintat în grad pe şefii SMFA, SMFT, SMFN şi DGIA

Băsescu i-a înaintat în grad pe şefii SMFA, SMFT, SMFN şi DGIA

Preşedintele Traian Băsescu i-a înaintat în grad, luni, pe şefii Statului Major al Forţelor Aeriene, Statului Major al Forţelor Navale şi Statului Major al Forţelor Terestre, precum şi pe şeful DGIA şi pe preşedintele Secţiei Penal a Curţii Militare de Apel, informează Mediafax.

Astfel, preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de înaintare a general-maiorului cu două stele Gheorghe Savu în gradul de general-locotenent cu trei stele. Gheorghe Savu este director al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, funcţie în care l-a înlocuit pe Francisc Radici în ianuarie 2009.

Preşedintele a semnat totodată decretul de înaintare a general-maiorului cu două stele Dan Ghica-Radu în gradul de general-locotenent cu trei stele. Dan Ghica-Radu este şeful Statului Major al Forţelor Terestre, funcţie pe care a preluat-o la 17 martie 2009.

Anterior, Dan Ghica-Radu a ocupat, din noiembrie 2006 în iunie 2007 funcţia de locţiitor pentru operaţiile coaliţiei al şefului de stat major al Forţei Multinaţionale din Irak. Ulterior, timp de un an a fost şef al Direcţiei Structuri şi Planificarea Înzestrării din Statul Major General şi apoi, din 2008 până în 2009, a fost comandantul Comandamentului Operaţional Întrunit “Mareşal Alexandru Averescu”.

Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general-maior cu două stele Ion-Aurel Stanciu a fost de asemenea înaintat, potrivit decretului semnat de şeful statului, la gradul de general-locotenent cu trei stele. Ion-Aurel Stanciu asigură conducerea SMFA din ianuarie 2009, când Constantin Croitoru a fost eliberat din funcţie de ministrul Mihai Stănişoară după furtul de armament de la Ciorogârla.

Şeful statului l-a înaintat la gradul de viceamiral – cu trei stele, pe şeful Statului Major al Forţelor Navale, Aurel Popa. Popa se află la conducerea Forţelor Navale din iulie 2010, după ce viceamiralul Dorin Dănilă a fost trecut în rezervă prin decret prezidenţial.

Preşedinte secţiei Penal a Curţii Militare de Apel, colonel magistrat Cezarian Buga, a fost de asemenea înaintat în grad, prin decret prezidenţial, de general de brigadă cu o stea la gradul de general-maior cu două stele.

Procurorul-şef al Secţiei Parchetelor Militare, generalul de brigadă cu o stea, ion Vasilache, a fost de asemenea înaintat în grad la general-maior cu două stele.

Preşedintele a semnat de asemenea decretul privind înaintarea generalului de brigadă cu o stea, Alexandru Ion, în gradul de general-maior cu două stele. Alexandru Ion a fost avansat în urmă cu un an, de Ziua Naţională, prin decret al preşedintelui de la Gradul de colonel la cel de general de brigadă cu o stea.

Generalul de brigadă cu o stea Marian Hapău şeful Direcţiei de contrainformaţii şi securitate militară a fost avansat prin decret prezidenţial la gradul de general-maior cu două stele.

De asemenea, generalul de flotilă aeriană cu o stea Ştefan Dănilă, locţiitor al Şefului Statului Major General, a fost avansat prin decretul semnat de preşedinte în gradul de general-maior cu două stele.

Totodată, şeful statului a semnat decretul privind acordarea gradului de general de brigadă cu o stea colonelului Gheorghe Ionescu din Ministerul Apărării Naţionale.

Şeful statului a semnat avansarea în grad a procurorului şef adjunct al Secţiei Parchetelor Militare din PÎCCJ, colonelul Nicolae Lupulescu, la gradul de general de brigadă cu o stea.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă