8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu îl ceartă pe Iohannis: Ziua Naţională nu e ziua preşedintelui. Trebuia...

Băsescu îl ceartă pe Iohannis: Ziua Naţională nu e ziua preşedintelui. Trebuia să invite toate instituţiile

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marți, că actualul şef de stat a greşit atunci când a decis să invite numai anumite oficialităţi la manifestările de Ziua Naţională a României, informează Mediafax.

Traian Băsescu susține că o asemenea selecție o poate face un șef de stat numai de ziua lui, nu de Ziua Națională.

“Iohannis a inventat această categorie de ‘penali’ pentru oameni care nu sunt judecaţi, asta nu e bine pentru un preşedinte. Am văzut că a făcut şi invitaţii selective la Ziua Naţională, acolo nu este ziua preşedintelui. (…) Eu nu spun că Tăriceanu n-are nişte probleme, că Ponta n-are nişte probleme, aşa a fost în timpul meu, dar nu mi-am permis niciodată să nu invit şefii celor două Camere, prefecţii, preşedinţii de Consilii Judeţene. De ziua mea, pe 4 noiembrie, decid pe cine invit sau nu, nu la Ziua Naţională”, a spus fostul preşedinte Traian Băsescu pentru Gandul.info.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, cu privire la criteriile care au stat la baza invitaţiilor făcute pentru 1 decembrie, că politicienii cu probleme, vinovaţi sau nu trebuie să facă un pas înapoi până când le rezolvă.


Citește și: Klaus Iohannis critică reacția Gabrielei Firea, privind invitația la festivitățile de 1 decembrie: Faptul că doamna primar a interpretat aşa cum a interpretat invitaţia mi se pare inelegant

„Ministerul Apărării a dorit în recunoaşterea meritelor doamnei primar general să îi facă o invitaţie specială la paradă, ceea ce s-a şi întâmplat cu ştiinţa mea. Faptul că doamna primar general a interpretat aşa cum a interpretat invitaţia mi se pare inelegant”, a declarat preşedintele Iohannis, întrebat de ce Gabriela Firea, care nu are probleme penale, nu a fost invitată la parada de 1 decembrie.


“Este ziua naţională, o zi dedicată unor manifestări foarte vizible care vor să sublinieze caracterul statului român de stat unitar, stat de drept, stat european, stat membru NATO. Noi prin manifestările de 1 decembrie nu dorim doar să omagiem trecutul, ci şi să creionăm viitorul României. Viitorul României se bazează pe respectarea valorilor UE, pe valorile NATO şi toate acestea au un punct comun foarte punternic: statul de drept. Şi atunci, cred că este bine să dăm semnale puternice lesne de înţeles şi de cetăţeanul simplu şi de diplomatul titrat că de la vârful statului se promovează curăţenia politică”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta nu au fost invitaţi de preşedintele Klaus Iohannis nici la parada militară de 1 Decembrie, nici la recepţia de la Cotroceni, din cauza problemelor în Justiţie pe care le au cei trei.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă