13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportUPDATE. Băsescu participă la Bruxelles la dineul şefilor de stat sau de...

UPDATE. Băsescu participă la Bruxelles la dineul şefilor de stat sau de guvern din UE. Declarațiile președintelui înainte de plecare

Preşedintele Traian Băsescu a plecat, marţi, la Bruxelles, unde va participa la întâlnirea de lucru a şefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene, în formatul Consiliului European, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Traian Băsescu a declarat, înainte de plecarea la Bruxelles, că liderii europeni vor discuta despre crearea de locuri de muncă, "lucru foarte important şi pentru noi".

”Rezultatul alegerilor arată că Partidul Popular European a câştigat alegerile, fără a avea majoritate. Popularii au 214 mandate, în timp ce socialiştii au 190 de mandate. Este previzibil ca acest lucru să conteze în desemnarea preşedintelui Comisiei Europene. Astăzi nu se va face nicio desemnare, este un proces care va dura, probabil până la sfârşitul lunii iunie. Prima şansă o are reprezentantul PPE-ului, iar noi vom susţine acest lucru”, a spus președintele.

La ora 17.00 (ora României), la Bruxelles, Traian Băsescu va participa la Summitul Partidului Popular European, iar de la ora 20.00, la sediul Consiliului European, şeful statului român va lua parte la Dineul de lucru separat al şefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

Sâmbătă seară, premierul Victor Ponta spunea, la Antena 3, că în această săptămână va fi organizată o reuniune a şefilor de guvern din UE privind desemnarea preşedintelui Comisiei Europene, la care însă România va participa fără drept de vot, deoarece reprezentarea va fi asigurată de către preşedintele Traian Băsescu, în baza deciziei Curţii Constituţionale.

Premierul Victor Ponta anunţa, luni, că urma să îi adreseze o scrisoare oficială preşedintelui Traian Băsescu pentru a participa la Summit-ul Consiliului European care are loc la Bruxelles marţi.

Premierul declara, luni seară, că nu a primit încă niciun răspuns din partea preşedintelui Traian Băsescu la scrisoarea pe care i-a trimis-o privind participarea la summit-ul Consiliului European.

El a precizat că se va întâlni, marţi, la Bruxelles, cu prim-miniştrii social-democraţi din statele membre UE, cărora le va prezenta punctul de vedere al României.

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă