22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportBăsescu reclamă o înţelegere Ponta-Iohannis pentru Teodorovici

Băsescu reclamă o înţelegere Ponta-Iohannis pentru Teodorovici

Traian Băsescu susține că președintele Iohannis și premierul Ponta au ”convenit” ca Eugen Teodorovici să devină ministru de Finanţe după ce Teodorovici a votat, ca senator, împotriva arestării lui Şova. Fostul președinte al României concluzionează că ”Alianţa de la Grivco şi USL-ul sunt mai vii ca oricând”, informează Mediafax.

Într-un mesaj postat vineri seară pe Facebook, Traian Băsescu aminteşte de reacţia, pe care o consideră târzie, a preşedintelui Klaus Iohannis la momentul respingerii de către Senat a cererii DNA de arestare a lui Dan Şova. Băsescu explică această întârziere prin faptul că preşedintele Iohannis a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a-l numi ministru de Finanţe pe Eugen Teodorovici, unul dintre cei care a votat împotriva arestării.

"Eugen Teodorovici, senator PSD de Buzău şi ministru al Fondurilor Europene, a votat împotriva reţinerii şi arestării lui Dan Şova. După vot, într-un (foarte) târziu, a reacţionat chiar şi preşedintele României, cu un limbaj de lemn şi fără să explice consecinţele. Şi pentru că totul este…«pas cu pas», într-un şi mai mare târziu preşedintele României se întreabă dacă avem un conflict între puterile statului. Eu cred că avem doar o golănie. Iar astăzi s-a făcut «pasul» decisiv. V.V.Ponta şi Klaus Iohannis au convenit ca Eugen Teodorovici să devină ministru al Finanţelor Publice. Bravos naţiune, halal revoluţie pe 16 noiembrie 2014. Alianţa de la Grivco şi USL-ul sunt mai vii ca oricînd, dar nu «pas cu pas», ci buluc", scrie Băsescu pe Facebook.

Eugen Teodorovici va deveni ministru al Finanţelor, iar funcţia lui actuală, de ministru al Fondurilor Europene, va fi preluată de Marius Nica. Acesta a fost, până acum, secretar general al Ministerului Muncii, a anunţat premierul Victor Ponta.

Potrivit acestuia, propunerile au fost deja acceptate de preşedintele Klaus Iohannis. Ponta a precizat că a discutat cu Iohannis în cursul zilei de vineri.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă