28.7 C
București
vineri, 7 iunie 2024
AcasăSportBogdan Aurescu, îngrijorat de intervenția militară a Rusiei în Siria

Bogdan Aurescu, îngrijorat de intervenția militară a Rusiei în Siria

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, și-a exprimat, luni, la New York, preocuparea pentru efectele consolidării militare ruse din Siria, informează Mediafax.

“Cu privire la situația din Siria, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat faptul că doar o soluție politică poate oferi un rezultat durabil. A arătat că acest proces trebuie condus în așa fel încât grupările extremiste să nu se consolideze în Siria. Este vorba, prin urmare, despre necesitatea de a combate grupările extremiste afiliate Daesh și Al Qaida, și, în același timp, de a declanșa procesul politic de negociere. Bogdan Aurescu s-a referit, în acest context, la abordarea reprezentantului special ONU pentru Siria Staffan de Mistura în sensul creării de grupuri de lucru cu participarea opoziției și administrației siriene, ca fiind un test pentru disponibilitatea părților de a negocia. Alături de alți miniștri, ministrul român a exprimat preocuparea pentru efectele consolidării militare ruse din Siria. Totodată, s-a referit la rolul potențial relevant al Iranului într-un viitor proces politic de negociere”, se arată în comunicat.

În context, Bogdan Aurescu “a evidenţiat importanţa fructificării încheierii acordului convenit la 14 iulie 2015 în dosarul nuclear pentru a angaja Iranul într-o relaţie constructivă atât în domeniul relaţiilor bilaterale cu UE, cât şi în plan regional, în soluţionarea crizelor din Siria, Irak şi Libia”, precizează MAE.

De asemenea, ministrul român a reiterat necesitatea sprijinirii statelor vecine Siriei care găzduiesc refugiați sirieni.

Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul Bogdan Aurescu a participat, la 28 septembrie, la reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Uniunii Europene, desfăşurată la New York, în marja celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Cele mai citite

O femeie dă în judecată Netflix din cauza personajului din “Baby Reindeer”

O femeie care ar fi inspirat personajul Martha, din drama de succes "Baby Reindeer" (n.r. Micuțul meu ren) de pe Netflix, dă în judecată...

Ce este astenopia acomodativă si cum să o gestionezi?

Oboseala oculară, numită si astenopie acomodativă, își face apariția la momentul solicitării ochilor pe o perioadă îndelungată de timp, precum cititul, folosirea dispozitivelor digitale,...

Partidul Social Democrat, rol crucial în aderarea la UE și NATO. Strategia în viitorul Parlament European 

Duminică vor avea loc alegerile europarlamentare. Alegerile sunt despre viitorul Uniunii Europene și al României. Modelul social european trebuie îmbunătățit, valorile precum bunăstarea, stabilitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă