15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportBogdan Aurescu participă, luni, la Consiliul Afacerilor Externe

Bogdan Aurescu participă, luni, la Consiliul Afacerilor Externe

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu participă. luni, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene,  Consiliul Afaceri Externe (CAE), care se va avea loc la la Luxemburg, potrivit unui comunicat transmis de MAE.

Discuțiile miniștrilor de externe se vor concentra pe relațiile Uniunii Europene cu statele din America Latină și Caraibi, inclusiv în perspectiva pregătirii summit-ului Comunitatea statelor din America Latină și Caraibi (UE-CELAC), care se va desfășura la Bruxelles, la 10-11 iunie 2015, se arată în comunicatul citat. 

"În acest context, vor fi abordate și relațiile UE-Cuba și va fi reafirmat sprijinul politic pentru guvernul columbian, salutând progresele recente înregistrate în cadrul procesului de pace. Vor fi analizate opțiuni de acțiune a UE în sprijinirea eforturilor internaționale de soluționare a crizei din Libia. Miniștrii europeni vor avea un schimb de opinii privind evoluțiile îngrijorătoare din Yemen și impactul acestora asupra securității regionale. De asemenea, va fi salutat acordul din 2 aprilie 2015, de la Lausanne, și implicațiile acestuia asupra parametrilor Planului Comun de Acțiune în dosarul nuclear iranian", se mai precizează în comunicatul citat.

În marja CAE, ministrul Bogdan Aurescu va participa la reuniunile Grupului de prieteni ai Georgiei, respectiv a Grupului de prieteni ai Bosniei și Herțegovina, precum și la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic (PaE), care va prilejui un schimb amplu de opinii cu omologii din statele partenere PaE în pregătirea summit-ului Parteneriatului Estic, care se va desfășura la Riga, la 21-22 mai 2015, potrivit MAE. 

Cele mai citite

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă