12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportBogdan Aurescu va efectua, luni, o vizită oficială în Norvegia

Bogdan Aurescu va efectua, luni, o vizită oficială în Norvegia

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va efectua luni o vizită oficială la Oslo, la invitația omologului său norvegian, Borge Brende, potrivit unui comunicat al MAE.

Astfel, ministrul Aurescu va avea consultări cu omologul norvegian și o întrevedere cu președintele Parlamentului, Olemic Thommessen. 

Citește și: Klaus Iohannis pleacă, luni, într-o vizită oficială în Italia

Bogdan Aurescu și Borge Brende vor semna “Convenția între România și Regatul Norvegiei pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit”.  

”Vizită la Oslo vizează aprofundarea dialogului bilateral, aflat deja într-un stadiu foarte bun, în conformitate cu statutul României și Regatului Norvegiei de Aliați NATO și de parteneri în cadrul Spațiul Economic European (SEE). Vor fi discutate modalitățile de consolidare a cooperării româno-norvegiene prin utilizarea de către România a fondurilor alocate prin Mecanismul financiar al SEE și Mecanismul financiar norvegian”, arată MAE.  

De asemenea, în cadrul convorbirilor vor fi abordate o serie de teme prioritare ale agendei bilaterale, europene și de securitate, cu accent pe evoluțiile din Vecinătatea Estică, pe sprijinirea eforturilor de reforma și a parcursului european al statelor din Parteneriatul Estic, pregătirea Summitului Parteneriatului Estic de la Riga, din luna mai, cooperarea în cadrul Alianței Nord-Atlantice. Discuțiile vor viza și subiecte de actualitate de pe agenda internațională, precum situația din Siria, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, eforturile comunității internaționale pentru combaterea terorismului în plan global.  

Citește și: Aurescu pledează pentru consolidarea Parteneriatul Estic

Programul vizitei la Oslo a ministrului Afacerilor Externe va include și o întâlnire cu reprezentanții filialelor locale ale Ligii Studenților Români din Străinătate și ale Fundației CAESAR. 

Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă