18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportBP al Camerei: Adoptarea tacită a modificărilor la Legea ANI, o eroare...

BP al Camerei: Adoptarea tacită a modificărilor la Legea ANI, o eroare de procedură

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a constatat, miercuri, că a fost “o eroare” că proiectele de lege de modificare a legii ANI au fost trecute în plen ca adoptate tacit, deoarece, procedural, Senatul este prima Cameră sesizată, relatează Mediafax.

“A fost o eroare. Senatul este primă Cameră sesizată cu aceste proiecte. S-a constat în Biroul Permanent că Senatul trebuie să fie prima Cameră sesizată în legătură cu acest proiecte şi atunci au fost trimise la Senat, iar apoi, vor veni la Cameră în calitate de cameră decizională”, a explicat, după şedinţa Biroului Permanent, secretarul Camerei, deputatul Niculae Mircovici.

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, miercuri, două proiecte de modificare a legii ANI care prevăd că persoanele aflate în incompatibilitate sau în conflict de interese nu vor mai putea ocupa timp de trei ani funcţia în care au fost găsite în incompatiblilitate sau în conflict de interese, nu orice funcţie.

Citeşte şi: ANI reacţionează la propunerile de modificare a legii incompatibilităţilor: Contravin MCV-ului

Un proiect de modificare a legii ANI a fost iniţiat de deputaţii Ciprian Nica, Eugen Nicolicea, Kerekeş Karoly, Florea Daniel, Marton Arpad, Niculae Mircovici, Cosmin Necula, Luminiţa Adam,Victor Roman.

Cel de-al doilea proiect adoptat tacit şi care modifică legea ANI în aceeaşi problemă este iniţiat de senatorul PC Cristina Anghel.

Cele două proiecte au fost trecute pe ordinea de zi cu termen depăşit la 8 mai şi au fost citite în plen de preşedintele de şedinţă.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă