15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportBugetul CSM, avizat favorabil

Bugetul CSM, avizat favorabil

Comisiile juridice din Parlament au avizat favorabil bugetul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), de 90,4 milioane de lei, preşedintele CSM Adrian Bordea arătând că bugetul este unul "restrictiv", nefiind acoperite o serie de cheltuieli.

Bugetul CSM pe 2015 este de 90.467.000 de lei, cu 15,19 la sută mai puţin decât în 2014 (106.665.000 de lei), potrivit proiectului de buget, scrie Mediafax.

Preşedintele CSM Adrian Bordea a apreciat că bugetul este unul "restrictiv", enumerând probleme privind cheltuielile de personal, cu Inspecţia Judiciară şi cu Institutul Superior al Magistraturii.

"Dificultăţile cele mai mari sunt legate, ca şi la Ministerul Public, de cheltuielile de personal, iar o parte foarte delicată este aceea a cheltuielilor de învăţământ – cheltuieli de personal, materiale, cheltuieli de capital. Deşi legea prevede că Inspecţia Judiciară are o autonomie, ea nu are şi autonomie financiară, astfel încât cheltuielile suportate de inspecţie trebuie să fie în bugetul consiliului. De aceea problemele complicate apar în momentul în care constatăm că nici măcar contravaloarea chiriei nu poate fi achitată în totalitate din bugetul alocat, astfel încât rugămintea noastră este să avem un moment de reflecţie asupra situaţiei create. La cheltuielile de învăţământ avem probleme pentru că Institutul Superior al Magistraturii are proiecte în derulare – proiectul elveţian şi proiectul norvegian – unde suntem cofinanţatori", a spus Bordea.

Bugetul CSM provine în proporţie de 89,82 la sută din bugetul de stat, de 3,69 la sută din fonduri externe nerambursabile, iar 6,49 la sută sunt venituri proprii.

Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă