20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportUPDATE: Dezbaterile pentru bugetul de stat, reluate după-amiază

UPDATE: Dezbaterile pentru bugetul de stat, reluate după-amiază

UPDATE 14.45:  Dezbaterile generale asupra Legii Bugetului pentru 2016 s-au încheiat, după prezentarea punctelor de vedere ale Guvernului şi ale grupurilor parlamentare. Discuţiile vor fi reluate începând cu ora 17.30, pe bugetele fiecărei instituţii în parte, informează Mediafax.

Primul buget care va fi discutat va fi cel al Administraţiei Prezidenţiale.

Aceste dezbateri se vor încheia miercuri, când este programat şi votul final asupra proiectului de Lege privind bugetul de stat pe 2016, precum şi asupra proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale.

Înaintea reluării plenului comun, deputaţii îşi vor vota, începând cu ora 16.00, propriul buget, după ce acesta a fost discutat şi aprobat în comisii, însă, din cauza calendarului accelerat al proiectului bugetului de stat, nu a mai ajuns la plen. Votul deputaţilor va fi doar o formalitate regulamentară, având în vedere că bugetul instituţiei este deja aprobat şi amendat, cu o majorare pentru cheltuielile salariale, în cadrul proiectului Legii bugetului de stat.

UPDATE 14.00: Legea bugetului pentru 2016 va fi votată de PSD, a anunţat, luni, deputatul social-democrat Viorel Ştefan, în cadrul dezbaterilor din Parlament, informează Mediafax.

UPDATE 12.38: Premierul Dacian Cioloş a prezentat, luni, în Parlament, bugetul de stat pentrul anul 2016. 

Astfel, el a reiterat cele cinci obiective ale Guvernului său, printre care se numără concentrarea limitarea numărului de proiecte, cât şi transparentizarea în domeniul achiziţiilor. Un alt principiu enunţat este acela al prudenţei, dar şi cel al predictibilităţii.

“Începem mai mult decât ceea ce putem termina”, a spus Cioloş.

UPDATE 12.30: Şedinţa comună a celor două camere dezbate bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pe 2016, potrivit Mediafax.

În cadrul dezbaterilor din Comisiile de buget-finanţe ale celor două Camere au fost respinse 249 de amendamente şi doar 20 au fost admise, astfel încât forma care intră în discuţia plenului reunit nu diferă prea mult faţă de cea trimisă de Guvern Parlamentului.

La dezbaterea generală din plen vor lua cuvântul premierul Dacian Cioloş şi reprezentanţii fiecărui grup parlamentar, urmând ca apoi să înceapă discuţia pe articole, iar votul final este programat pentru miercuri. PNL şi PSD susţin proiectul Guvernului, deşi, social-democraţii au spus că încă aşteaptă un răspuns din partea şefului Executivului legat de majorarea salariului minim pe economie de la 1.050 lei la 1.200 lei.

Săptămâna trecută, premierul Dacian Cioloş preciza că a propus “un buget care acoperă în mod echilibrat toate necesităţile” anului viitor. 

—-

Bugetul de stat va fi prezentat, luni, la ora 12, în Parlament, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

În acest weekend, comisiile de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului au dezbătut legea bugetului de stat și legea asigurărilor sociale de stat pe 2016.

Citeşte şi: Ultima zi de dezbateri pe Legea bugetului 2016

Cele mai citite

Cetățenii UE consideră dezastrele naturale o amenințare mai mare decât un eventual război

Cetățenii din mai multe țări membre UE consideră că dezastrele naturale legate de climă reprezintă o amenințare mai mare decât un eventual război. Acest punct...

Un nou gol pentru Mihăilă în Serie B! Parma, campioană în liga secundă din Italia

Valentin Mihăilă a înscris un nou gol pentru Parma, care a terminat la egalitate cu US Cremonese, 1-1, duminică, pe teren propriu, în penultima...

Chelsea, gata să investească din nou sume exorbitante în această vară. Georgiy Sudakov, luat în vizor

Chelsea este gata să investească din nou generos în această vară, cu discuții deja demarate pentru transferul mijlocașului Georgiy Sudakov de la Șahtior, jucător...
Ultima oră
Pe aceeași temă