10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportBugetul ICR pentru anul 2017, adoptat de Comisiile de specialitate

Bugetul ICR pentru anul 2017, adoptat de Comisiile de specialitate

Proiectul de buget al Institutului Cultural Român (ICR) pentru anul 2017 a fost adoptat duminică de Comisiile de specialitate ale Parlamentului, în forma propusă de Guvern, toate amendamentele fiind respinse, informează Agerpres.

Secretarul general adjunct al ICR, Cristina Liberis, a afirmat că bugetul alocat ICR este "nesatisfăcător", solicitând cel puțin un procent în plus față de cel de anul trecut.
 
"În condițiile în care avem de susținut atât cele 18 reprezentanțe, târgurile internaționale de carte, prin Centru Național al Cărții, avem programe de traduceri, avem de susținut tot ceea ce înseamnă participările la festivalurile internaționale de film — începând cu Berlinul și cu promovarea filmelor noastre atunci când sunt nominalizate la Oscar, vă rugăm, în măsura în care este posibil, să ne alocați un buget care este, măcar cu un procent mai mare față de cel de anul trecut", a spus Liberis.
 
Ea a amintit că suma solicitată de ICR era cu 40% mai mare, în condițiile în care Institutul este partener în cadrul Parteneriatului strategic franco-român, în cadrul EUROPALIA și are proiecte referitoare la Centenarul Marii Uniri și Centenarul ieșirii României din Primul Război Mondial.
 
Potrivit proiectului de buget, ICR are repartizată o sumă de 35.000 mii lei, în creștere cu 0,09% față de anul 2016. Pentru cheltuielile de personal — 9.796 mii lei, în plus cu 17,91% față de 2016, cheltuieli curente — 34.850 mii lei, cu 0,48% mai mult decât în 2016.
Cele mai citite

Sorana Cîrstea, în turul trei la Madrid, după o victorie în trei seturi în fața filipinezei Alexandra Eala

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al treilea la Mastersul de la Madrid, după ce a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala,...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă