21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportBugetul SRI a fost adoptat, în unanimitate, de Comisiile de buget-finanțe

Bugetul SRI a fost adoptat, în unanimitate, de Comisiile de buget-finanțe

Bugetul Serviciului Român de Informații (SRI) a fost adoptat, sâmbătă, în unanimitate, de Comisiile reunite de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului, informează Agerpres.

SRI are alocată pentru 2017 suma de 1.706.000.000 lei, cu 9,41% mai mică decât în anul precedent. Din acest total, 99,83% vine de la bugetul de stat, 0,02% din fonduri nerambursabile și 0,15% din venituri proprii.

“Deși bugetul a scăzut față de anul precedent cu 9,46%, determinând și o scădere a ponderii în PIB de la 0,25%, la 0,21%, Serviciul poate desfășura în condiții de normalitate activitatea. Întâmpinăm unele dificultăți, cam la fiecare titlu de cheltuieli, dar în mod deosebit la (…) active nefinanciare, unde ne confruntăm cu un deficit de 162 milioane și în principal nu putem continua programe pentru operaționalizarea capabilităților Centrului Național Cyberint, precum și începerea modernizării capabilităților balistice ale Brigăzii Antitero”, au declarat reprezentanții SRI.

Ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a afirmat că bugetul SRI nu periclitează buna funcționare a capacității sale operaționale.

“Asigură o bună funcționare în condiții de normalitate. Mai sunt chestiuni de discutat în legătură cu dotarea, cu proiectele de investiții, cu asistența socială, modul în care se calculează aceste pensii — sunt discuții care se vor derula în perioada următoare și cu siguranță MF va fi alături de SRI și garantează că nu va periclita buna funcționare. În cursul execuției, cu ocazia rectificărilor vom asigura tot ceea ce este necesar din punct de vedere al suportului financiar pentru buna funcționare a acestui serviciu”, a adăugat Ștefan.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă