6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportBulgaria şi Serbia vor să colaboreze cu România în domeniile rutier și...

Bulgaria şi Serbia vor să colaboreze cu România în domeniile rutier și energetic

Premierii Bulgariei și Serbiei au declarat, vineri, la Craiova, că sunt declarat interesaţi de dezvoltarea infrastructurii de transport şi energie cu România, inclusiv de o autostradă care să lege capitatele celor trei ţări, informează Mediafax.

“Dorinţa mea este să văd o autostradă care să lege Bucureştiul cu Sofia şi Belgrad”, a declarat premierul Bulgariei, Boyko Borisov.

Citește și: Ponta vrea accelerarea proiectelor de infrastructură energetică

Premierul Bulgariei a subliniat, în acest context, că anul viitor va fi finalizată autostrada Sofia-Beglrad, pe care se va putea merge cu o viteză de 160 km/ oră.

Borisov a mai arătat că în ţara sa se lucrează la mai multe autostrăzi, precum Hemus sau Struma, care leagă Bulgaria cu ţările din regiune, inclusiv Serbia sau România.

Bulgaria este implicată în mai multe proiecte de transport al resurselor de gaz şi petrol dinspre Asia sau Rusia, proiecte regionale care oferă şansa României de a-şi valorifica resursele energetice, precum cele de gaz pe care OMV le va exploata în Marea Neagră, potrivit premierului Borisov. 

Citește și: Guvernele României și Bulgariei discută despre două noi poduri peste Dunăre

La rândul său, premierul sârb, Aleksandar Vucic, a precizat că s-a primit acceptul Bruxelles-ului pentru o autostradă Burgas-Vârşeţ-Timşoara şi speră ca lucrările la aceasta să înceapă anul viitor.

Vucic a remarcat şi necesitatea colaborării în proiecte ce privesc transportul pe Dunăre, în timp ce Borisov a propus ca viitoare întâlnire a “Grupului de la Craiova” să aibă loc în Bulgaria, la Varna.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă