18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSportCA al TVR propune, luni, un nou candidat la șefia instituției

CA al TVR propune, luni, un nou candidat la șefia instituției

Membrii Consiliului de Administraţie al TVR s-au întrunit, luni, la ora 10.00, pentru a desemna un nou candidat la șefia instituției, informează Agerpres.

Potrivit unor surse din TVR, doi membri ai CA, respectiv Teodor Giurgiu şi Radu Carp, lipsesc de la ședintă, ei fiind plecaţi din ţară. 

Mai mulţi angajaţi din TVR protestează în curtea Televiziunii Publice pentru susţinerea Monicăi Ghiurco, cea care a fost propusă săptămâna trecută de CA, dar care a fost respinsă de plenul reunit al Parlamentului. Birourile permanente ale celor două Camere au solicitat ca până luni, 18 aprilie, ora 12.00, să fie nominalizat un nou candidat pentru funcţia de preşedinte-director general. 

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a respins săptămâna trecută propunerea de numire a Monicăi Ghiurco în această funcţie. 

Decizia a fost luată cu 113 voturi „împotrivă”, 194 voturi „pentru”. Nu s-a întrunit numărul necesar de voturi – 272 „pentru”.

Cele mai citite

Trei sferturi dintre angajați vor folosi, în următorii ani, tehnologii care nu vor fi protejate de departamentele IT

Trei sferturi dintre angajați vor folosi, în următorii ani, tehnologii care care "nu vor fi vizibile departamentelor de IT", deci care nu vor fi...

Melinda Gates a ieșit din fundația pe care o fondase cu fostul ei soț Bill Gates

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o...

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un "genocid" în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor "să facă mai mult pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă