10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE. A început ședința de Guvern. Greva sindicaliștilor CFR, care a blocat...

UPDATE. A început ședința de Guvern. Greva sindicaliștilor CFR, care a blocat transportul în țară, a fost abia al treilea subiect de discuție. Ministrul Cuc s-a declarat surprins de protest

Cabinetul Grindeanu s-a întrunit, miercuri, într-o ședință de Guvern, unde, primul subiect abordat a fost legat de donarea unui număr de microbuze Republicii Moldova, în timp ce, la nivel național se desfășoară o grevă a angajaților CFR, care a blocat transportul în toată țara. Șeful Cabinetului i-a dat cuvântul vicepremierului Sevil Shhaideh, apoi lui Daniel Constantin și abia apoi lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor. 

Răzvan Cuc s-a declarat surprins de greva sindicaliștilor, spunând că, aseară, când a fost la discuții cu ei, l-au asigurat că nu vor face grevă. Conducerea CFR a propus semnarea unui nou contract colectiv de muncă, însă sindicaliștii au refuzat. 

 


Pe ordinea de zi se va analiza  și un proiect de hotărâre privind abrogarea HG 800/2016 pentru aprobarea metodologiei privind modul de calcul și procedura de avizare și aprobare a prețurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu autorizație de punere pe piață în România.

Potrivit unui comunicat al Executivului, printre proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda ședinței se numără și un proiect de hotărâre pentru aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2017 al Fondului pentru mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu.

Pe ordinea de zi a ședinței se mai află un memorandum cu tema "Aprobarea cadrului de analiză a cheltuielilor publice și stabilirea domeniilor pentru care vor fi realizate analize de eficientizare pe parcursul anului 2017".

Alte două memorandumuri care vor fi discutate de Executiv vizează prezentarea candidaturii României pentru relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente și accelerarea procesului de pregătire a Președinției României la Consiliul UE în primul semestru 2019.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă