4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE. Cererea DNA de arestare a Elenei Udrea va fi discutată luni...

UPDATE. Cererea DNA de arestare a Elenei Udrea va fi discutată luni în Camera Deputaţilor

UPDATE: Cererea de arestare a deputatului Elena Udrea va fi discutată, luni, la ora 18:00, în Camera Deputaţilor. Procedura prevede ca solicitarea procurorilor să meargă la Comisia Juridică a Camerei, unde deputații juriști vor da un aviz consultativ, iar deputații vor vota în Plenul Camerei această cerere.

De precizat este faptul că doar cererea de arestare preventivă din dosarul „Gala Bute” a ajuns la Camera Deputaților.

De asemenea, luni, se va vota în plenul Camerei Deputaților cererea de urmărire penală pe numele fostului ministru al Dezvoltării Regionale, după ce Comisia Juridică a Camerei a dat un aviz favorabil cererii procurorilor. 

—-

Cererea DNA de arestare a deputatului Elena Udrea a ajuns la Camera Deputaţilor, Biroul Permanent al acestui for legislativ urmând să se reunească joi, la ora 12.0,0 pentru a decide care va fi parcursul acestei noi solicitări a Justiţiei, au spus miercuri, pentru Mediafax, surse oficiale.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, după ce procurorii au extins urmărirea penală pe numele ei şi pentru luare de mită, în dosarul "Gala Bute".

Procurorii DNA au extins, miercuri, cercetările faţă de Elena Gabriela Udrea, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a transmis procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Elena Udrea.

De asemenea, referatul cauzei a fost trimis şi ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilorîncuviinţarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită.

"Faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă