10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportGaleria rușinii din Guvernul Ponta: Miniștrii care au fost obligați să demisioneze...

Galeria rușinii din Guvernul Ponta: Miniștrii care au fost obligați să demisioneze din cauza declarațiilor controversate

Ioan Rus nu este primul ministru care părăseşte guvernul Ponta în urma declaraţiilor controversate pe care le face. Miniștrii Radu Stroe, Teodor Meleșcanu și Daniel Barbu au fost obligați să renunțe la funcții din același motiv.

Radu Stroe:  Îmi reproşez că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia de la Cluj

Radu Stroe şi-a dat demisia din funcţia de ministru de Interne după declaraţiile date pe scările ministerului de Interne când a spus că eşecul operaţiunilor de căutare şi salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni aparţine altor instituţii. "Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia", a spus Stroe. De asemenea, el a spus că problema a fost "la localizare".

"Am decis să îmi depun demisia în semn de onoare şi pentru apărarea demnităţii pompierilor din IGSU, care au primit acuzaţii nedrepte. Ei nu trebuie să plătească din cauza decidenţilor politici. Ei sunt eroii care alături de poliţişti şi jandarmi salvează vieţi în continuare. Chiar şi în accidentul din Apuseni, ei au salvat 5 vieţi. Se va demonstra foarte repede că în problema alertării, a întocmirii planului de căutare şi a localizării epavei, inclusiv a supravieţuitorilor, responsabilitatea aparţine exclusiv altor instituţii, nu MAI sau IGSU. Acest lucru l-am declarat din prima mea intervenţie", a declarat Stroe când şi-a anunţat demisia.

Daniel Barbu: Bugetul pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii

Un alt ministru care a fost nevoit să plece din Guvernul Ponta este Daniel Barbu. Întrebat fiind despre banii alocaţi pentru programul de prevenire şi combatere HIV/SIDA, fostul ministru al Culturii a declarat că "bugetul programului naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate", a spus atunci Daniel Barbu.

Teodor Meleşcanu: Cei care doresc cu adevărat să voteze, pot să se ducă la Nancy, un oraș superb, leagănul art nouveau

După ce şi-a cerut scuze românilor din Diaspora care au stat la cozi și nu au apucat să voteze, Teodor Meleşcanu şi-a anuţat demisia de la conducerea ministerului, şefie pe care tocmai o preluase cu doar 8 zile înainte de la predecesorul său, Titus Corlăţean care demisionase şi el ca urmare a proastei organizări din primul tur al alegerilor prezidenţiale din noiembrie anul trecut.

Însă, declaraţia care i-a adus cele mai multe critici ministrului Meleşcanu au fost cele de la Paris din chiar ziua celui de al doilea tur al alegerilor pentru funcţia supremă în stat: "aş vrea să recomand tuturor celor care, eventual, s-ar putea simţi descurajaţi de numărul mare de oameni care sunt la coadă, să încerce să voteze şi la alte secţii. Cea mai apropiată secţie este la Nancy, unde, la ora actuală, nu există niciun fel de coadă. Deci cei care doresc cu adevărat să voteze şi pot să facă acest sacrificiu pot să se ducă acolo, mai ales că este un oraş superb, leagănul art nouveau care s-a creat în Franţa şi care este bine cunoscut şi în România".

Distanţa între Paris şi Nancy este de 385 de kilometri ce putea fi parcursă cu maşina în trei ore. Cu trenul însă se ajunge în doar două ore, iar preţul unui bilet dus-întors, la clasa a II-a, costa atunci 100 de euro. 

Ioan Rus: De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta-să curvă

Ioan Rus a plecat de la ministerul Tranporturilor după declaraţiile pe care le-a făcut referitoarea la românii care lucrează în străinătate şi ce se întâmplă cu fii şi soţiile lor care rămân în ţară. "România are 3 milioane de oameni, să zicem, din forţa activă, în acest moment, în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevasta-să curvă", a spus miercuri seara Ioan Rus la Digi 24.

Nici nu era greu de crezut că Rus va renunţa la funcţie. A mai facut-o încă o dată. În iulie 2012 a părăsit guvernul Ponta în timpul acţiunii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu pentru că nu a vrut să modifice listele electorale cu românii din străinătate care au drept de vot aşa cum i se ceruse deoarece nu a vrut – aşa cum spunea el – să-şi petreacă "bătrâneţile la puşcărie".

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „Cetățenii vor putea să fie despăgubiți de primării dacă se îmbolnăvesc din cauza aerului poluat”

Românii care se îmbolnăvesc din cauza poluării pot cere despăgubiri autorităților locale, după ce directiva privind calitatea aerului a fost votată astăzi la Strasbourg...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

Boeing pierde teren în fața Airbus, dar transportul aerian își revine

După pandemie, sectorul transportului aerian a revenit în forță, iar Consiliul Internațional al Aeroporturilor (ACI) World a prezis că traficul global de pasageri va...
Ultima oră
Pe aceeași temă