13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportCandidaţii pentru posturile vacante din cadrul Consiliului Concurenţei vor fi audiaţi, luni,...

Candidaţii pentru posturile vacante din cadrul Consiliului Concurenţei vor fi audiaţi, luni, în comisiile de specialitate

Comisiile de specialitate din Parlament urmează să audieze, luni, candidaţii propuşi să ocupe funcţiile vacante de vicepreşedinte şi consilieri de concurenţă în cadrul Plenului Consiliului Concurenţei. 
Comisiile pentru politică economică şi cele pentru buget de la Camera Deputaţilor şi Senat ar urma să îi audieze, începând cu ora 12,00, pe Elena Kleininger – propusă pentru ocuparea funcţiei vacante de vicepreşedinte, Dragoş Constantin Vasile şi Cosmin Belacurencu – propuşi pentru funcţiile de consilier de concurenţă. 
Consiliul Concurenţei este un organ colegial, format din 7 membri: un preşedinte (a cărui funcţie este asimilată celei de ministru), 2 vicepreşedinţi (a căror funcţie este asimilată celei de secretar de stat) şi 4 consilieri de concurenţă (a căror funcţie este asimilată celei de subsecretar de stat).
Durata mandatului membrilor Plenului Consiliului Concurenţei este de 5 ani, acesta putând fi reînnoit o singură dată. Membrii Consiliului Concurenţei şi inspectorii de concurenţă nu pot face parte din partide sau alte formaţiuni politice.
Preşedinte al Consiliului Concurenţei este Bogdan Chiriţoiu, renumit în funcţie în martie 2015. În Consiliul de conducere mai este ocupat un post de vicepreşedinte – Otilian Neagoe, şi două de consilieri de concurenţă – Dan Ionescu, respectiv Gyerko Laszlo.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă