19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCaniculă în București. Ce măsuri ia Oprescu

Caniculă în București. Ce măsuri ia Oprescu

Meteorologii au emis cod galben de caniculă pentru Bucureşti şi 32 de judeţe, fiind anunţate temperaturi de 35-37 de grade şi disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În aceste condiții, Primăria Capitalei a anunțat că a luat o serie de măsuri pentru a combate efectele caniculei. În acest sens Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale au început, luni, amplasarea a 20 de corturi medicale anticaniculă. 

Corturi anticaniculă în zonele cu trafic intens

Corturile anticaniculă vor fi dotate cu aer condiționat, apă, personal medical, aparatură de specialitate și toalete ecologice.

Acestea pot fi găsite în zonele următoare: Piața Victoriei, Piața Romană (rond ASE), Piața Romană (metrou), Piața Universității, Spital Colțea, Piața Universității (Arhitectură), Piața Unirii (Magazin Unirea), Piața Unirii (Regina Maria), Piața Unirii (Piața 11 iunie), Piața Moghioroș, Piața C.A. Rosetti, Piața Iancului (metrou), Dristor (metrou), Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle), Parcul Cișmigiu (vizavi de sediul PMB), Parcul Carol, Piața Roma, Piața Muncii, Piața Crângași, Magazin Bucur Obor și Gara de Nord. 

Citește și: Canicula ajunge în România. Meteorologii au emis un COD PORTOCALIU pentru patru judeţe

De asemenea, Direcția de Asistență Socială (DGASMB) are amenajate mai multe puncte de prim ajutor unde bucureștenii pot beneficia de apă și aer condiționat (în intervalul orar 08.00 -16.30):  Sediul DGASMB din str. Foișorului nr. 56-58, sector 3, – Sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5, sector 4, – Cantina socială Grivița a€“ calea Griviței 216 sector 1, – Cantină socială Agricultori a€“ str. Orzari nr 48, sector 2, – Cantină socială Ferentari a€“ Calea Ferentari nr 191 a€“ sector 5, – Cantină socială Sfântul Constantin a€“ str. Sfântul Constantin nr. 1, sector 1, -Policlinică socială Babă Novac a€“ Str. Dristorului, nr. 81-88, Sector 3 -Santhe fito ceainărie a€“ str. Lipscani, nr. 104, Sector 3 (în intervalul 08.00-22.00).

Pentru oamenii cu venituri mici, dar și pentru cei care nu au apa curentă, DGASMB asigură în incinta Complexului de Servicii Sociale pentru adulți Sf. Ioan din Bdul. Theodor Pallady, nr. 64, sector 3 și la sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5 sector 4, o baie complet amenajată pentru igiena personală, între orele 08.00-16.30.  

Mai mult, DGASMB pune la dispoziția persoanelor vârstnice, de peste 60 de ani, și a celor care nu se pot deplasa, numărul de telefon: 021.314.23.15 până la orele 16.30, pentru situațiile în care aceștia au nevoie de medicamente. În ceea ce privește programele de salubrizare ale Capitalei, operatorii din toate sectoarele vor continua activitățile de stropit carosabilul (la primele ore ale dimineții, seară sau pe parcursul nopții, astfel încât să nu fie influențat indicele de confort termic).  

Acțiune de salubrizare și igienizare

De asemenea, operatorii de salubritate vor evacua zilnic depozitele de deșeuri necontrolate iar deșeurile menajere de la unitățile de alimentație vor fi evacuate zilnic sau ori de câte ori este necesar în cursul unei zile.

În acest sens, începând de marți PMB demarează o amplă acțiune de salubrizare și igienizare a unor zone în care se depozitează frecvent deșeuri de pe raza sectorului 5. Se va interveni în zonă străzii Bega, intersecție cu strada Munții Carpați, urmând a se efectua operațiuni de strângere, colectare, evacuare și transport deșeuri necontrolate și depozitarea lor la rampă ecologică; se va mătura manual și mecanizat, se va spăla carosabilul și trotuarele, inclusiv aleile dintre blocuri.  

 

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă