15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCardul de sănătate va putea fi ridicat şi de la medici

Cardul de sănătate va putea fi ridicat şi de la medici

Jumătate dintre medicii de familie din ţară au acceptat să ia cardurile de sănătate de la Casa de Asigurări şi să le împartă pacienţilor, informează Digi 24. 

Medicul de familie Gheorghe Mateiciuc a preluat 200 de carduri, săptămâna trecută, după ce sute de persoane au stat la coadă la CNASMB pentru a intra în posesia cardurilor.

„M-am gândit să vin în ajutorul pacienților nostri. De asemenea, şi pentru noi este mai bine, pentru că altfel trebuie să stai să le explici la fiecare că trebuie să aducă adeverinţă o dată la trei luni. Îi sun sau, la cei la care am adresa de mail, le dau mail. Nu sunt obligaţi să vină. O sa vină să îl activeze când au nevoie”, a spus Gheorghe Mateiciuc, medic de familie.

Citeşte şi: Mehedinți: Circa 300 de persoane și-au pierdut cardurile de sănătate. Oamenii trebuie să plătească 15 lei pentru unul nou

Dintre cei aproape o mie de medici de familie din Bucureşti, doar 164 au luat cardurile de la Casa Naţională de Sănătate, să le dea pacienţilor. Mai conştiincioşi sunt cei din provincie. Numărul celor care vor să ajute a crescut cu 30 la sută.

„Nu pot decât să mă bucur că în sfârşit au înţeles, în sfârşit au început să înţeleagă că pacienţii sunt ai lor, că pacienţii sunt în grija lor. Din iulie încolo se vor deconta doar acele servicii cu cardul”, a spus Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS.

Este mare nevoie de ajutorul medicilor de familie, pentru că la Casele de Asigurări de Sănătate sunt în continuare cozi. Printre cei mulţi care încearcă să îşi obţină cardul de sănătate există însă şi unii care vor să scape de el. Autorităţile spun că până la 1 iulie, toate cardurile de sănătate vor ajunge la asiguraţi. Iar din acel moment niciun pacient nu va mai fi primit la vreun medic fără acest document.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă