14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportCarmen Dan, după întâlnirea cu sindicaliștii din Poliție: Împreună trebuie să găsim...

Carmen Dan, după întâlnirea cu sindicaliștii din Poliție: Împreună trebuie să găsim soluții

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a reiterat sâmbătă, la întâlnirea cu reprezentanții sindicatelor din Poliție, angajamentul de a găsi o soluție echitabilă la revendicările salariale ale personalului MAI, arată Agerpres.

"Am mai discutat cu sindicatele din Poliție și în săptămânile trecute. Nu suntem aici pentru a deconta noi ce nu s-a făcut în trecut. Am deschiderea și dorința de a schimba lucrurile în bine. Împreună trebuie să găsim soluții. Vă asigur că fac parte dintr-un Guvern care pune în practică exact ce a promis", a precizat Carmen Dan.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii, ministrul a reamintit că, în urma demersurilor întreprinse până la acest moment de către conducerea MAI, aproape 80.000 de oameni au beneficiat de aplicarea HG 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Totodată, au fost inițiate o serie de amendamente la Ordonanța de Urgență a Guvernului 9/2017, care în acest moment se află în dezbaterea Parlamentului prin care sporurile și majorările salariale, stabilite proporțional cu timpul efectiv lucrat, inclusiv sporul pentru poliție judiciară, să se determine prin raportare la salariul de bază/solda de funcție/salariul de funcție acordat în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

În plus, se propune devansarea termenului de acordare a cuantumului salariului de merit pentru toți polițiștii astfel încât să fie dat în luna aprilie și nu în luna august cum este prevăzut în prezent, precum și eliminarea discrepanțelor salariale dintre personalul medico-sanitar din cadrul MAI, pe de o parte, și cel din structura Ministerului Sănătății.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă