14.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSportCătălin Predoiu explică cum ar putea Ponta să dea o mână de...

Cătălin Predoiu explică cum ar putea Ponta să dea o mână de ajutor în ancheta jafului pădurilor

Premierul Victor Ponta poate pune, dacă vrea, la dispoziția DNA resurse pentru a ancheta jaful pădurilor, a declarat Cătălin Predoiu pentru Digi 24. 

De asemenea, prim-vicepreședintele PNL a spus că șeful Executivului a început o campanie de decredibilizare a președintelui Klaus Iohannis, care are și scopul de „ascundere a propriilor probleme de guvernare”.

„Domnul Ponta de trei ani e premier și de trei ani are în grijă pădurile. De trei ani și mai bine trebuia să aibă pe masă toate aceste probleme. S-a trezit acum, invocând în mod mincinos un interes care nu există. Domnul Ponta, care în urmă cu câțiva ani de zile a formulat în calitate de parlamentar un amendament care permitea tăierile acestea dincolo de orice limită, acum vine și spune că e preocupat de păduri. Asta e problema pe care evită să o explice”, a adăugat Predoiu.

Citește și: Lucia Varga, fostă ministră a Mediului, atacă PSD pe tema Codului Silvic

În ceea ce privește miza adoptării Codului Silvic sub forma pe care o forește Guvernul, Predoiu a subliniat că șeful Romsilva este urmărit penal și are în continuare în grijă pădurile României. 

„La ora la care vorbim, șeful Romsilva, un anume domn Crăciunescu, e sub control judiciar, urmărit penal de DNA și e acolo, are în continuare grijă de pădurile României, pentru că e omul guvernării Ponta”.

Citește și: Cererea preşedintelui Iohannis de reexaminare a Codului Silvic, RESPINSĂ de deputaţi

Cătălin Predoiu a adăugat că Victor Ponta trebuie să explice de ce sunt tăieri ilegale de păduri.

„Vorbe sunt multe, fiecare aruncă acum cu tot felul de revelații. Trebuie făcut rapid o dezbatere în CSAT, trebuie văzut exact ce tranzacții au fost ilegale și anchetate urgent. Dacă domnul Ponta vrea să sprijine, atunci să pună la dispoziția DNA un supliment de procurori specializați pe acest tip de jaf. Trebuie să informatizăm harta pădurilor – în trei ani se putea face, să facem un sistem în care orice fel de exploatare să fie făcută transparent, cu licitații publice”, a susținut liberalul. 

Cele mai citite

Putin avertizează Occidentul „să nu se joace cu focul” permițând Ucrainei să folosească armele primite în atacuri în interiorul Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat marţi Occidentul că membrii NATO din Europa se joacă cu focul prin propunerea de a permite Ucrainei să...

Ialomița: Un bărbat de 44 de ani a murit când încerca să facă o bombă artizanală

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Ialomiţa a murit încercând să facă o bombă artizanală în locuinţă. Materialele folosite au explodat. În...

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. se plânge că a fost exclus din dezbaterea televizată Biden-Trump

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. s-a plâns organismului responsabil de buna desfăşurare a campaniei electorale că a fost exclus din dezbaterea...
Ultima oră
Pe aceeași temă