7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCazanciuc: Afirmaţia lui Băsescu despre un "ziarist important" afectează credibilitatea magistraţilor

Cazanciuc: Afirmaţia lui Băsescu despre un “ziarist important” afectează credibilitatea magistraţilor

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu conform cărora "decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important" sunt de natură să afecteze credibilitatea magistraţilor, informează Mediafax.

"Orice informaţii cu privire la judecători şi procurori, mai ales când vin de la un oficial, şi orice suspiciune sunt de natură să afecteze credibilitatea. Se câştigă foarte greu credibilitatea, prin mult efort, şi se pierde foarte uşor", a mai spus Robert Cazanciuc.

Ministrul Justiţiei a adăugat că astfel de afirmaţii precum cele făcute de şeful statului, lansate în spaţiul public fără a exista "chestiuni mai concrete", nu sunt de natură să contribuie la creşterea prestigiului justiţiei.

Robert Cazanciuc a adăugat, legat de afirmaţiile şefului statului, că ar trebui sesizată Inspecţia judiciară, care ar trebui să analizeze declaraţiile.

"Inspecţia judiciară are propriile proceduri, chiar şi atunci când informaţiile par să fie mai puţine", a mai spus ministrul.

Şi judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a cerut, miercuri, sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la declaraţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu, potrivit cărora anumite "decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important".

Afirmaţiile preşedintelui a fost făcută în context în care acesta a vorbit despre "sistemul" la care a făcut referire în declaraţii ale sale anterioare, precizând că "reminiscenţele vechi s-au transferat şi generaţiei noi şi s-ar putea să vedeţi cum decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important".

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă