13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCazanciuc depre Ponta: Nu este conflict de interese

Cazanciuc depre Ponta: Nu este conflict de interese

Premierul Ponta nu se afla în conflict de interse dacă în perioada cât a fost procuror a fost și agent SIE, această situație fiind valabilă doar pentru ofiţerii care au turnat la Securitate, a declarat ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Potrivit Mediafax, Robert Cazanciuc a spus că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997-2001 sunt "declaraţii de campanie".

"În mod cert, sunt declaraţii de campanie. La ora 6.00 (ora 18.00, n.r.) dăm o declaraţie, un apel la o campanie riguroasă, la ora 10.00 (22.00, n.r.) avem o altă declaraţie, pe teme ridicole", a mai spus ministrul Justiţiei.
Cazanciuc a subliniat că nu este treaba Ministerului Justiţiei să spună dacă sunt sau au fost ofiţeri acoperiţi în anumite instituţii.

"Nu e treaba Ministerului Justiţiei să afle dacă sunt sau nu sunt ofiţeri acoperiţi în anumite instituţii, dacă au fost sau nu au fost în anumite instituţii, la un moment dat", a adăugat Cazanciuc.

Ministrul a precizat că, din câte ştie, singura situaţie de conflict cu legea era atunci când "era vorba de ofiţeri care au turnat la Securitate, care au făcut poliţie politică".

"În acea situaţie aveam, cu siguranţă, un conflict cu legea", a mai spus Cazanciuc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997-2001, în timp ce era procuror, fapt ce reprezintă "o ilegalitate constituţională" și "o incompatibilitate", potrivit Constituţiei vechi.

"A fost, în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Nu este nicio bombă, este o realitate pe care eu sunt gata să o demonstrez", a spus preşedintele, la Realitatea TV.

Băsescu a spus că la numirea Guvernului a întrebat telefonic dacă există ofiţeri acoperiţi în Executiv. "La numirea prin Parlament, eu nu verific, atunci când sunt instalări de guverne, pentru că mă obligă Constituţia să-i numesc şi n-am ce face. Dar atunci am întrebat telefonic. Mi s-a spus că nu este niciun ofiţer acoperit, am închis subiectul, îmi veneau de la Parlament, oricum trebuia să-i validez. Şi chiar mi-aduc aminte că am spus-o: Guvernul nu are niciun ofiţer acoperit. Nu mi-a dat prin cap că ar fi rezervişti acoperiţi", a afirmat Băsescu.
"Oricum n-aveam ce să fac, pentru că pe votul Parlamentului eu nu pot respinge un guvern sau un prim-ministru", a mai spus el, conform Mediafax.

Şeful statului a explicat că "neliniştea" i-a fost stârnită în momentul în care senatorul Valer Marian a făcut o interpelare privind calitatea de ofiţer SIE a lui Victor Ponta. "Nu atât interpelarea, cât lipsa de răspuns şi pe urmă discuţiile din presă", a mai spus Băsescu.

"Dramatică e minciuna. Dramatică e incompatibilitatea. Ponta avea studii juridice şi mare lucru dacă nu se şi pregătea să devină doctor şi el nu respecta art. 131 din Constituţie cu incompatibilităţile procurorilor", a afirmat Traian Băsescu, precizând că în Constituţia veche, la articolul 131 este stipulată "incompatibilitatea dintre procuror şi orice altă activitate".

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă