12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportCazul deputatului Adăscăliţei, amânat o săptămână

Cazul deputatului Adăscăliţei, amânat o săptămână

Conducerea Camerei Deputaților a decis, miercuri, să retrimită Comisiei juridice pentru o săptămână raportul în privinţa solicitării ANI de încetare a mandatului deputatului PSD Constantin Adăscăliţei, declarat incompatibil, informează Mediafax.

Cu Adăscăliţei a fost foarte mult discutat raportul de către toată lumea şi de ministrul delegat şi de către membri ai Biroului Permanent care sunt membri ai Comisiei juridice şi s-a amânat pentru o săptămână, retrimitere, fiindcă s-a considerat că nu au fost toate documnetele la Comisia juridică“, a explicat Marcel Ciolacu, secretarul Camerei Deputaților.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor nu a luat, marţi, o decizie cu privire la solicitarea ANI de încetare a mandatului lui Constantin Adăscăliţei, declarat definitiv incompatibil, şi a solicitat Biroului Permanent să ceară Agenţiei de Integritate date suplimentare cu privire la situaţia acestuia.

Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, a susţinut, în timpul dezbaterilor din cadrul Comisiei, că solicitarea ANI nu prevede cu ce funcţie a fost incompatibil deputatul şi în ce perioadă, astfel încât nu se poate lua în acest moment o decizie. Mai mult, Nicolicea susţine că mandatul nu îi poate înceta în cazul în care deputatul nu s-a aflat în stare de incompatibilitate în actuala funcţie. Aceste argumente au fost însuşite de către deputaţii jurişti, care au solicitat informaţii suplimentare cu privire la situaţia lui Adăscăliţei de la Agenţia Naţională de Integritate.

ANI a susţinut că decizia Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor de a nu îl revoca din funcţie pe deputatul Constantin Adăscăliţie reprezintă neaplicarea unei decizii definitive a instanţei şi subminează încrederea cetățenilor în sistemul de justiție și în statul de drept.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă