10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportCCR, despre OUG privind migrația aleșilor locali: Permite constituirea unei noi majorități...

CCR, despre OUG privind migrația aleșilor locali: Permite constituirea unei noi majorități politice

Scopul real al Ordonanței de Urgență privind migrația aleșilor locali este să îi orienteze pe aceștia într-o anumită direcție politică și să permită constituirea unei noi majorități politice, atrage atenția Curtea Constituțională, în motivarea de neconstituționalitate a Legii de aprobare a OUG privind migrația aleșilor locali, transmite Agerpres.

Citește și: Puterile baronilor locali, amputate de la centru

În 16 decembrie, Curtea Constituţională a decis, cu majoritate de voturi, că legea de aprobare a Ordonanței de Urgență 55/2014, este neconstituțională. Ordonanța a suspendat efectele statutului aleșilor locali și le-a permis acestora ca, timp de 45 de zile, să își schimbe partidul fără a-și pierde mandatul.

Judecătorii CCR au stabilit că Parlamentul urmează să reglementeze, prin legea de respingere, măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a ordonanței de urgență. Potrivit explicațiilor oferite de magistrați ai CCR, senatorii și deputații vor stabili ce se va întâmpla cu mandatele aleşilor locali care au migrat la alte partide.

Citește și: Soarta primarilor traseiști, la mâna Parlamentului

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă