10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportCe a declarat Oprea la ceromonia în cinstea eroilor de la Mărășești

Ce a declarat Oprea la ceromonia în cinstea eroilor de la Mărășești

România este un stat sigur, care asigură stabilitate în regiune, mai ales în acest context complicat de securitate, a declarat vicepremierul pentru securitate națională, Gabriel Oprea, joi seară, la ceremonia organizată la Mausoleul Eroilor de la Mărășești, cu prilejul împlinirii a 98 de ani de la luptele de pe Frontul de Est al Primului Război Mondial, conform Agerpres

“Prin curaj și spirit de sacrificiu, Armata Română obținea, în urmă cu 98 de ani, o victorie de o importanță strategică crucială pentru România, dar și pentru alianța din care făcea parte. Aceeași Armată Română arată acum lumii că angajamentele sunt sfinte, că România își respectă partenerii strategici și poate da putere alianței din care face parte. Este o onoare și un privilegiu să fim membri ai NATO, să fim parte din cea mai puternică organizație militară din lume și să avem cele mai importante garanții de securitate din istoria noastră. Astăzi România este un stat sigur, care se bucură de aprecierea tuturor partenerilor din Uniunea Europeană și din NATO, un stat care asigură stabilitate în regiune, mai ales în acest context complicat de securitate”, a spus Oprea.

Citește și: UNPR propune o dată pentru consultări pe Codul fiscal. Invitaţia, trimisă şi premierului Ponta

Ministrul Afacerilor Interne a apreciat că prezența atâtor oameni la manifestarea de joi seara, de la Mausoleul Mărășești, demonstrează încă o dată că “spiritul acestei națiuni este viu” și că patriotismul este o valoare care îi unește pe români și în care aceștia cred cu tărie.

“Pornind de la aceste valori fundamentale, generația noastră trebuie să construiască adevăratele proiecte importante pentru țară. Avem privilegiul să fim generația ‘România 100’, cei care vom aniversa în 2018 un secol de ființă a statului național, unitar, român. În calitate de coordonator al comitetului de organizare a acestui program național, consider că este un moment unic, care trebuie să ne găsească solidari în fața provocărilor istoriei”, a încheiat vicepremierul Gabriel Oprea.

Evenimentele de comemorare a eroilor de la Mausoleul Mărășești sunt organizate de Consiliul Județean Vrancea și Muzeul Vrancea, în parteneriat cu Instituția Prefectului, Primăria și Consiliul Local Focșani, Garnizoana Focșani și Direcția Județeană pentru Cultură.

Mausoleul, a cărui piatră de temelie a fost așezată la 6 august 1923, adăpostește, în cele 154 de cripte individuale și 9 comune, dispuse radial pe 18 coloane, rămășițele pământești a 5.073 de ostași și ofițeri. În parcul mausoleului se află mormântul eroului necunoscut, simbol pentru toți eroii care au pierit pentru patrie fără a li se cunoaște identitatea, iar în apropiere, într-un edificiu mai nou, există un muzeu al armelor.

Pe frontispiciu se află înscrise cuvintele “Întru Slava Eroilor Neamului” și apar indicate numele localităților unde s-au purtat principalele bătălii de pe frontul românesc în primul război mondial.

Cele mai citite

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...

Gabriela Firea anunță că situația lui Cătălin Cârstoiu va fi discutată în coaliție în curând

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să...

O fostă câștigătoare de la „Vocea României”, mărturie dureroasă despre experiența nașterii: „A fost foarte traumatizantă. Cadrele medicale înjurau, vorbeau foarte urât!”

Cristina Bălan, artista care în 2015 a câștigat marele trofeu la „Vocea României", a povestit experiența traumatizantă pe care a trăit-o în urmă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă