19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportCe a discutat Dacian Cioloş cu liderii UE, la summitul de la...

Ce a discutat Dacian Cioloş cu liderii UE, la summitul de la Bruxelles

Premierul Dacian Cioloş a făcut, vineri, un raport al discuţiilor avute la summitului de la Bruxelles, în cadrul unei conferinţe de presă.

Astfel, Dacian Cioloş a precizat că a vorbit cu ceilaţi miniştri despre o întărirea perspectivei economice şi monetare, care nu se reflectă doar în "interiorul UE", cât şi în exterior.

Mai mult, el a adăugat că s-a discutat despre uniunea energetică, care ar trebui "să nu se concentreze totul doar asupra unor regiuni".

Totodată, preşedintele Francois Hollande a prezentat rezultatele conferinţei de la Paris COP21. Consiliul European urmează să ia decizii, pentru ca deciziile de la Paris să fie puse în aplicare cât mai repede.

Cioloş a mai vorbit despre întrevederea avută cu Federica Mogherini."I-am spus că e important să investim în cooperarea economică cu Republica Moldova", cât şi acordarea unui sprijin financiar, dacă Guvernul de la Chişinău se va angaja la "reforme".

"România doreşte să lucreze cu Comisia Europeană şi cu FMI, pentru a ne asigura că susţinem deschiderea mediului economic şi de afaceri. Pentru Mogherini, România e una din statele membre cu care trebuie să lucreze, în mod strâns", a mai spus premierul.

Totodată, el a precizat că a avut o întrevedere cu vicepreştedintele Comisiei Europene, cât şi o discuţie informală cu Jean-Claude Juncker.

Premierul a mai adăugat că va avea o vizită la Berlin, la începutul lunii ianuarie, cât şi vizite în Paris şi în Olanda.

Dacian Cioloş a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles. La începutul lunii decembrie, preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe prim-ministru să participe la acestă reuniune.

Cele mai citite

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Hezbollah anunță că a bombardat nordul Israelului

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a vizat intens ţinte militare în nordul Israelului şi, pentru prima dată, o bază militară de lângă...

Yoav Gallant, ministrul israelian al apărării, disensiuni cu premierul Netanyahu pe tema administrării Gaza

Într-un gest public rar care ilustrează diviziunile privind direcția campaniei militare în cadrul cabinetului de război al Israelului, ministrul apărării Yoav Gallant l-a îndemnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă