12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportCe a discutat Oprea cu Dean Thompson

Ce a discutat Oprea cu Dean Thompson

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Gabriel Oprea, a avut o întâlnire cu Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București despre Acordul bilateral în domeniul prevenirii și combaterii infracționalității grave, document care ar facilita intrarea României în Visa Waiver. 

Acordul se află într-un stadiu avansat al negocierilor. Prin semnarea Acordul, România va îndeplini încă un criteriu tehnic impus de exigențele Programului Visa Waiver, în procesul de liberalizare a vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în SUA.

Citeşte şi: Maior vrea introducerea României în Visa Waiver

De asemenea, în cadrul întâlnirii Gabriel Oprea a reiterat angajamentul ferm al României, inclusiv al Ministerului Afacerilor Interne, de a continua contribuția cu forțe proprii la efortul comunității internaționale de reconstrucție instituțională a statului afgan, mai ales în parteneriat cu SUA.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, Gabriel Oprea, a  precizat că România se bazează pe sprijinul și susținerea SUA în ceea ce privește operațiunea NATO – Resolute Support Mission din Afganistan, unde începând cu luna ianuarie a acestui an 34 de jandarmi și polițiști desfășoară activități de asistență și consiliere a forțelor afgane.

Citeşte şi: Ce au discutat Gabriel Oprea și directorul EUROPOL

Dean Thompson şi-a exprimat  convingerea că profesionalismul și respectarea valorilor democratice comune vor caracteriza și în continuare relația dintre țările noastre.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă