21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportCe a discutat preşedintele Klaus Iohannis cu Victoria Nuland

Ce a discutat preşedintele Klaus Iohannis cu Victoria Nuland

Preşedintele Klaus Iohannis a încurajat creşterea prezenţei companiilor americane pe piaţa românească și a salutat, interesul acestora în domeniul militar şi economic, în cadrul întâlnirii cu asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Mediafax, PreşedinteleKlaus Iohannis, şi asistentul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, au avut, în cursul dimineţii, o întrevedere la Palatul Cotroceni.

Citește și: VIDEO. UPDATE: Nuland, către Iohannis: ”Sigur vi se datorează această vizită”. După Cotroceni și MAE, emisarul a ajuns la Guvern

”În centrul discuţiilor s-a aflat dorința României de a întări Parteneriatul Strategic cu SUA prin extinderea colaborării nu doar în domeniul militar ci și economic. Preşedintele a salutat interesul companiilor americane în acest sector şi a încurajat creşterea prezenţei lor pe piaţa românească. În acest sens, a subliniat nevoia de stabilitate legislativă, predictibilitate şi transparență în mediul de afaceri”, se precizează în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, cei doi interlocutori au evidenţiat progresele substanţiale obţinute de România în domeniul reformei justiţiei şi combaterii corupţiei. De asemenea, s-a făcut o trecere în revistă a situaţiei politice din regiune.
Preşedintele Iohannis a reafirmat angajamentele ferme ale României ca stat membru NATO, exprimând hotărârea de a se aloca resursele necesare pentru un răspuns adecvat la evoluţiile de securitate preocupante din regiunea noastră şi din Europa, se mai precizează în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Întâlnirea secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene şi eurasiatice cu preşedintele Klaus Iohannis a fost prima, în cadrul vizitei pe care aceasta o efectuează, marţi şi miercuri, la Bucureşti.
Victoria Nuland se întâlneşte, la această oră, cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu şi va fi primită de premierul Victor Ponta, la ora 11.15, la Palatul Victoria.

Surse politice citate de Mediafax au declarat că oficialul american mai are programate întrevederi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, precum şi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Asistentul secretarului de Stat al SUA Victoria Nuland a ajuns, marţi, la Bucureşti, având în program întâlniri cu oficiali români de rang înalt, pentru a discuta despre "chestiuni bilaterale şi regionale", potrivit Departamentului de Stat american.

Potrivit diplomaţiei americane, Nuland va efectua săptămâna aceasta vizite în Germania, România, Bulgaria şi Franţa.
Precedenta vizită a adjunctului secretarului de Stat Victoria Nuland a avut loc în perioada 10-11 ianuarie 2014, în cadrul unui turneu european, când reprezentantul SUA s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, cu ministrul de Externe Titus Corlăţean şi cu procurorul-şef al DNA, Laura-Codruţa Kovesi, precum şi cu membri ai societăţii civile, pe agenda discuţiilor aflându-se relaţiile bilaterale, problemele regionale şi eforturile de consolidare a statului de drept.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...
Ultima oră
Pe aceeași temă