12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportCe a discutat Tăriceanu cu Ponta în Turcia

Ce a discutat Tăriceanu cu Ponta în Turcia

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a declarat, marți, după vizita pe care a făcut-o în Turcia la spitalul în care Victor Ponta este internat că au avut ”discuţii medicale şi politice”. Tăriceanu nu a vrut, însă, să le detalizeze ”nici pe unele, nici pe altele”, informează Mediafax.

Am avut discuţii medicale şi politice. Nu am să le detaliez nici pe unele, nici pe altele, fără să trebuiască să-l compătimesc după o operaţie de acest fel. Mi-am adus şi eu aminte de starea în care eram, nu e plăcut. Partea de recuperare şi tot restul… este destul de constrângător. Dar, în fine, trece! Nu e ceva care să rămână. Cu timpul se uită“, a spus Tăriceanu, apreciind că starea de spirit a premierului este “foarte bună“.

Referitor la motivele vizitei sale în Turcia, preşedintele Senatului a spus că “Aşa e normal, suntem parteneri politici şi într-o astfel de situaţie nimic nu poate înlocui comunicarea directă, nici telefonul, nici mail-ul”, a explicat el. Întrebat când se va întoarce în țară premierul, Tăriceanu a susținut că nu poate spune acest lucru pentru că nu este purtătorul său de cuvânt.

Premierul Victor Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng. Duminică, premierul a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, “pe perioada imposibilității exercitării atribuțiilor de prim-ministru” de către Victor Ponta, care se află încă în Turcia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă