12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportCe a spus Tăriceanu despre MCV la Haga

Ce a spus Tăriceanu despre MCV la Haga

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a pledat, la o reuniune a Asociaţiei Senatelor din Europa, organizată la Haga, pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare şi verificare (MCV), arătând că deşi progresele din justiţie sunt evidente, decizia politică întârzie să fie luată, informează Mediafax.

Preşedintele Senatului a participat în perioada 21 – 22 mai 2015, la Haga, la cea de a 16-a reuniune a Asociaţiei Senatelor din Europa, la invitaţia preşedintelui Senatului Olandei.

Citeşte şi: Tăriceanu anunţă subiectele de pe ordinea de zi a Congresului PLR

Potrivit unui comunicat de presă al Senatului, în cadrul discuțiilor au fost abordate teme prioritare pentru statul român precum evoluțiile privind situația politică și economică din România, aderarea României la Spațiul Schengen, Mecanismul de Cooperare și Verificare și problematica statului de drept și a luptei împotriva corupției în statele Uniunii Europene.

Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că România are ca prioritate obținerea unei decizii pozitive privind aderarea la Spațiul Schengen şi a evidenţiat faptul că țara noastră aduce deja o contribuție esențială la securizarea frontierelor UE.

Citeşte şi: Tăriceanu, drona trimisă să spulbere Curtea Constituţională

De asemenea, Tăriceanu a pledat pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare şi a arătat că, deși progresele înregistrate în domeniul justiției sunt evidente, decizia politică întârzie să fie luată, iar condiționalitățile MCV au devenit ținte în mișcare.

În comunicat se menţionează că ”înalții oficiali din cele patru state europene și-au exprimat susţinerea pentru România în procesul de aderare la Spațiul Schengen și au apreciat progresele înregistrate de țara noastră în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare”. 

Cea de-a 16-a Reuniune a Asociației Senatelor din Europa a avut ca temă generală Senatul în atenţie: concepte moderne în funcţionarea Senatelor în sistemele parlamentare bicamerale.

Asociaţia Senatelor din Europa (ASE), constituită în anul 2000, reuneşte preşedinţii camerelor superioare ale parlamentelor din 15 state europene (Austria, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Marea Britanie, Republica Cehă, Elveţia, Franţa, Republica Federală Germania, Italia, Olanda, Polonia, România, Federaţia Rusă, Slovenia, Spania) şi Consiliul de Stat din Luxemburg, cu statut de observator.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă