19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCe cadouri a primit Băsescu în 2014

Ce cadouri a primit Băsescu în 2014

Fostul președinte Traian Băsescu a primit încursul anului 2014 cadouri în valoare de aproape 2.000 de euro, cel mai scump dintre acestea fiind o iconiţă de argint, în valoare de 700 de euro.

Ppotrivit Mediafax, fostul preşedinte nu a păstrat niciunul dintre bunurile primite cu ocazia unor activităţi de protocol.

Traian Băsescu a primit anul acesta 33 de cadouri în valoare totală de 1.895 de euro (8.395 de lei), potrivit listei cu bunuri primite cu titlu gratuit, cu prilejul unor activităţi de protocol, publicată de Administraţia Prezidenţială.

Cel mai valoros cadou este o iconiţă din argint, poleită parţial cu foiţă din aur şi împodobită cu pietre semipreţioase – 700 de euro.

Traian Băsescu a mai primit un tablou cu ramă argintie, reprezentând o pictură a "Stemei României", în valoare de 120 de euro, cu ocazia unei vizite efectuate în Turcia.

Din partea preşedintelui Palestinei, Băsescu a primit un tablou pe pânză cartonată, reprezentând o moschee şi o biserică, în valoare de 100 de euro. Tot 100 de euro valorează un tablou reprezentând o frunză pictată în ramă.

Celelalte bunuri primite au o valoare mai mică de 100 de euro fiecare, mai scrie Mediafax.

Fostul preşedinte a primit un costum tradiţional specific tradiţiei rome, format din 4 fuste şi o eşarfă – 50 de euro, o machetă simulator F16 – 50 de euro, un DVD cu "Raionul Căuşeni" (R. Moldova) – 5 euro.

Pe lista cadourilor se află mai multe tablouri, plachete şi gravuri, precum şi obiecte decorative şi albume de artă.

Băsescu nu a păstrat niciun cadou, astfel că toate au rămas în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă