15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCe i-a promis Oprea lui Ponta

Ce i-a promis Oprea lui Ponta

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, miercuri, că i-a promis premierului Victor Ponta că va rămâne să coordoneze activitatea Guvernului cât timp acesta se află în concediu, relatează Mediafax

Totuși, Oprea a precizat că nu va emite ordonanţe cât timp Ponta este plecat, ci se va ocupa doar de “problemele curente”.

“Când nu-ţi iei concediu şi stai la muncă, e normal să fiu delegat. I-am promis primului ministru Victor Ponta că rămân la serviciu, că e normal cineva să se ocupe de treburile curente ale Guvernului”, a spus Oprea, despre preluarea atribuţiilor premierului cât timp acesta se află în vacanţă, cu familia.

Citește și: Victor Ponta își donează mărirea de salariu. Cine va primi banii

Vicepremierul a precizat că nu intenţionează să ia nicio măsură specială în această perioadă, aşa cum s-a întâmplat în timpul interimatului său.

“Nu dăm nicio ordonanţă. Atunci coordonam şi şedinţele de Guvern. Mă ocup de problemele curente ale Guvernului, e normal. E un Guvern bun, care guvernează bine. Poate să guverneze, am spus, şi mai bine şi e normal ca cetăţenii să ştie că cineva totuşi este aici, rămâne la serviciu”, a mai spus Oprea.

El a precizat că va convoca, totuşi, comandamente, dacă situaţia o impune.

“Mă gândesc la orice atunci când situaţia o impune. Ne facem, cum se spune, datoria. (…) Sunt mai mulţi miniştri care n-au plecat şi facem în aşa fel încât să putem lua toate măsurile ca cetăţenii să fie în siguranţă şi să ştie că Guvernul îşi face datoria”, a spus vicepremierul Oprea.

Premierul Victor Ponta i-a delegat vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de conducere a Guvernului, în perioada 29 iulie – 9 august, premierul plecând în concediu de odihnă în acest interval de timp, se arată în decizia publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Citește și: Ponta pleacă în concediu în afara țării

Este vorba despre o delegare de atribuţii şi nu despre un interimat, astfel încât Gabriel Oprea se poate ocupa de activităţiile pe care le are Victor Ponta la Palatul Victoria, însă nu poate organiza şedinţele săptămânale ale Executivului. Prima şedinţă pe care o va susţine Ponta după întoarcerea din concediu va avea loc pe 19 august.

De altfel, Ponta, la fiecare concediu de odihnă pe care l-a avut a uzat de această posibilitate de a delega atribuţiile către vicepremierul României.

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă