13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSportCe măsuri a luat MAI împotriva inundațiilor

Ce măsuri a luat MAI împotriva inundațiilor

Aproximativ 20 de persoane din zone afectate de inundații au fost evacuate preventiv de angajații Ministerului Afacerilor Interne în noaptea de joi spre vineri și în primele ore ale dimineții, potrivit unui comunicat al ministerului.

Citește și: INUNDAȚII în Alba Iulia, Ocna Mureş şi Blaj

“În cursul nopții trecute și în primele ore ale dimineții, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidro meteorologice în mai multe localități din județele Brăila, Mureș, Constanța, Sibiu și Alba. Intervențiile au vizat în principal salvarea sau evacuarea persoanelor aflate în pericol, scoaterea apei din curțile și locuințele oamenilor și înlăturarea copacilor căzuți pe carosabil”, precizează MAI.

În localitatea Saraiu, județul Constanța, cinci persoane au fost evacuate preventiv și relocate în siguranță la rude, ca urmare a inundării gospodăriilor acestora.

Citește și: METEO: Avertizare de INUNDAȚII în şapte judeţe

În urma alunecării de teren produse vineri dimineață din cauza ploilor abundente în localitatea Apold, județul Mureș, a fost distrusă o locuință nelocuită și au fost afectate cinci case, din care au fost evacuate preventiv 18 persoane. În aceeași localitate, un drum comunal s-a surpat.

Premierul interimar Gabriel Oprea a solicitat prefecților și șefilor structurilor teritoriale pentru situații de urgență să fie în teren, să mențină o atenție sporită și să monitorizeze permanent evoluția situației acolo unde sunt anunțate intensificări ale acestor fenomene.

Angajații Inspectoratelor pentru situații de urgență, alături de comitetele locale pentru situații de urgență, monitorizează cursurile de apă pentru a putea preveni populația în cazul producerii de inundații.

Potrivit comunicatului MAI, rămân în faza de mobilizare grupele operative din județele Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Sibiu, Vâlcea, Mureș și Alba, aflate sub avertizare de cod portocaliu de inundații.

Centrul Național de Conducere Integrată al MAI monitorizează permanent situația operativă din teren.

Din această dimineață au intrat în vigoare două avertizări de cod portocaliu de inundații pentru unele sectoare de râuri de pe raza județelor Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Sibiu, Vâlcea, Mureș și Alba.

Cele mai citite

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Un nou pod rutier între România și Ucraina, pe ordinea de zi a Guvernului

Guvernul Marcel Ciolacu ar putea aproba, în şedinţa de azi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa,...
Ultima oră
Pe aceeași temă