8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportCe măsuri anunță Ministerul de Interne de 1 mai

Ce măsuri anunță Ministerul de Interne de 1 mai

Ministrul Gabriel Oprea a precizat, joi, că peste 36.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri vor fi în serviciu, în perioada 30 aprilie – 3 mai, pentru a păstra ordinea și siguranța publică, informează un comunicat remis de MAI.

De asemenea, Oprea a subliniat că pe teren se vor afla 23.500 de polițiști, 5.400 de jandarmi, 4.100 de pompieri și 3.500 de polițiști de frontieră.

Măsurile luate de MAI au în vedere fluidizarea circulaţiei rutiere şi prevenirea accidentelor grave pe drumurile publice; menţinerea ordinii cu ocazia manifestărilor publice; reducerea timpului de tranzit prin punctele de trecere a frontierei; prevenirea şi stingerea incendiilor și asigurarea intervenţiilor în situaţii de urgenţă medicală.

Ministrul de Interne a mai transmis că peste 9.700 de poliţişti vor acţiona suplimentar față de dispozitivul zilnic, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

”Pentru fluidizarea traficului şi pentru prevenirea accidentelor rutiere, începând chiar de astăzi și până duminică inclusiv, vor fi în misiune 3.600 de poliţişti rutieri, sprijiniţi de alți 3.600 de poliţişti de ordine publică”, se mai arată în comunicatul citat.

De asemenea, pe lângă măsurile de dirijare a circulaţiei, polițiștii vor acţiona zilnic, în medie, cu 420 de aparate radar, pentru a-i sancţiona pe șoferii care depășesc limita legală de viteză.

Dispozitive suplimentare de poliție rutieră vor fi amplasate la ieșirile din București, pe DN1, în zona stațiunilor turistice de pe litoral şi de pe Valea Prahovei.

”Fac un apel la conducătorii auto să circule cu prudență și să respecte limitele legale de viteză. Vă reamintesc faptul că în zilele de Paște peste 6.000 de şoferi au fost amendați din cauza depășirii vitezei, şi vă asigur că și în această perioadă Poliția Rutieră va fi la fel de intransigentă”, se mai precizează în comunicat.

Ministerul de Interne a precizat, totodată. că preconizează creșteri ale valorilor de trafic pe DN65 Pitești-Craiova, DN39 Constanța-Vama Veche și DN6 București-Alexandria.

 

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă