12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportCe măsuri de siguranță ia MAI pentru sărbătorile de Paști

Ce măsuri de siguranță ia MAI pentru sărbătorile de Paști

Ministrul Afacerilor Interne (MAI) Gabriel Oprea a anunțat joi ce măsuri de siguranță va lua MAI cu ocazia sărbătorilor pascale. Astfel, Oprea a anunțat că 11.000 de polițiști vor acționa, la nivel național pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea și siguranța cetăţenilor.

De asemenea, începând de vineri și până luni vor fi la datorie, zilnic, peste 36.000 de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri și alţi lucrători din alte structuri ale MAI ”care vor avea ca misiune asigurarea climatului de normalitate și siguranță în întreaga ţară”, a precizat Oprea într-o conferință de presă. 

Citește și: Cine preia atribuțiile de coordonare a Guvernului în lipsa lui Ponta

Ministrul a menționat că eforturile MAI vor fi direcționate către asigurarea măsurilor de ordine publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, în special a celor cu violenţă, şi gestionarea situațiilor de urgență, incluzând aici şi intervenţiile medicale ale SMURD.

”Alte priorităţi ale dispozitivelor mobilizate de sărbători sunt fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor de circulație şi reducerea timpului de așteptare la punctele de frontieră. De asemenea, în stradă vor fi 1.800 de polițiști rutieri, sprijiniți de 6.800 de polițiști de ordine publică, întrucât ne așteptăm ca, începând de mâine, valorile de trafic să crească semnificativ, având în vedere că mulţi români îşi petrec această minivacanţă în staţiuni montane sau la rude din alte localităţi”, a subliniat Oprea. 

Șoferii sunt avertizați că Poliția Română va avea în teren 415 radare pentru a-i descuraja şi sancţiona pe cei care pun în pericol siguranţa în trafic. 

Mai mult, ministrul a precizat că în timpul sărbătorilor, în parteneriat cu polițiile din Ungaria și Bulgaria, vor avea loc acțiuni ,,în oglindă” de monitorizare a traficului rutier pe drumurile care fac legătura cu punctele de trecere a frontierei. 

”Am cerut conducerii Poliţiei de Frontieră să ia toate măsurile pentru ca timpul de tranzit la trecerea graniţei, să nu fie mai mare decât este absolut necesar. Pentru realizarea unui control operativ și fluent dar și pentru evitarea aglomerărilor, în aceste zile vor fi la datorie aproximativ 3.000 de polițiști de frontieră”, a mai spus ministrul. 

Citește și: GALERIE FOTO. Cele mai bizare tradiţii de Paşte din lume

Gabriel Oprea a declarat că, zilnic, vor fi la datorie peste 4.100 de pompieri, pregătiţi să acţioneze pentru gestionarea oricărei situații în care viața oamenilor este pusă în pericol. 

”Pentru asigurarea intervenţiilor medicale de urgenţă, vor fi disponibile, în fiecare zi, 285 de echipaje SMURD și 745 de echipaje de ambulanţă, în întreaga țară.  De asemenea, pentru această perioadă, sunt pregătite 13 elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne care vor asigura misiunile aero-medicale”, a spus Oprea.

În final, ministrul Afacerilor Interne a amintit că în timp ce pentru multe familii sărbătorile sunt un motiv de relaxare alături de familie și prietenii pentru MAI reprezintă o perioadă de mobilizare maximă.

”Acestea sunt momentele care fac diferenţa dintre militari, funcţionarii cu statut special şi alţi lucrători din sistemul public. De aceea, este normal să ne batem, în sensul bun al cuvântului, pentru ca angajaţilor din domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale să le fie respectate toate drepturile. Pentru că aceşti oameni muncesc şi îşi fac datoria aşa cum se cuvine, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, indiferent că este sâmbătă, duminică sau sărbători legale”, a concluzionat ministrul. 

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă