10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportFOTO. Ce mesaj le-a transmis Iohannis primarilor de comune

FOTO. Ce mesaj le-a transmis Iohannis primarilor de comune

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, luni, primarilor de comune, în Adunarea generală a Asociaţiilor Comunelor din România, că dezbaterea despre descentralizare şi regionalizare va trebui reluată, pornind de la principii, nu de la calcule politice sau electorale. ”Ştiu că vă preocupă problema descentralizării. Dezbaterea despre descentralizare, dar şi despre regionalizare, va trebui reluată, de data aceasta mai temeinic, pornind de la un set de principii, nu de la calcule politice sau electorale”, le-a transmis Iohannis primarilor de comune, mesajul fiind citit de către consilierul prezidenţial Dan Mihalache.

În cadrul mesajului, Iohannis menţionează şi faptul că proiectul de descentralizare şi regionalizare trebuie să reprezinte o nouă viziune asupra statului român şi a organizării administratv-teritoriale, având ca scop reducerea decalajelor şi dezvoltarea.

Șeful statului le-a mai transmis primarilor că România se află în această perioadă în plin proces de trecere la o nouă etapă a construcţiei democratice, determinată de noi realităţi politice, dar şi de aşteptarea publicului. Această etapă înseamnă, pe de o parte, o reformare a instituţiilor politice, iar pe de altă parte o schimbare de mentalitate şi atitudine. Aşteptarea, la toate nivelurile, este pentru mai multă responsabilitate, mai multă integritate şi mai multă transparenţă în exerciţiul funcţiei publice şi politice în general”, a menţionat şeful statului.

Preşedintele Iohannis a transmis mesajul său şi prin intermediul contului de Facebook. Şeful statului a scris: "Cu prilejul Adunării Generale a Asociației Comunelor, le-am transmis primarilor că principalul atribut care ar trebui să îi caracterizeze este grija față de oameni. Nu cred că ea se manifestă prin gesturi exterioare și prin vorbe. Poți să stai cu oamenii la aceeași masă și să le spui cuvinte frumoase, iar peste un an sau mai târziu să constate că nu s-a schimbat nimic în comunitatea lor, că nu au o viață mai bună. Grija față de comunitate se vede după ceea ce construiești, după lucrurile concrete care rămân. De cele mai multe ori rezultatele apar doar în timp. Să nu uităm niciodată, cei care sub o formă sau alta avem votul cetățenilor, că suntem acolo prin voința lor și în serviciul lor. Convingerea mea profundă este că cea mai mare satisfacție pentru un om dedicat activității publice este de a fi avut o contribuție în viața celor pe care îi reprezintă, de a fi lăsat ceva în urmă. Dacă același principiu ne călăuzește pe toți, indiferent de circumstanțe, opinii, orientare politică, vom putea construi o administrație corectă și eficientă", a mai spus preşedintele pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis consideră că, pentru a îndeplini aceste reforme ale instituţiilor, dar şi aşteptări ale publicului, este nevoie în primul rând nevoie de reguli clare şi durabile cu privire la sistemul electoral, la finanţarea partidelor şi a campaniilor electorale şi, în al doilea rând, de un alt mod de a face politică, care să fie mai puţin centrat pe conflicte politice sau personale şi mai orientat spre rezolvarea problemelor.

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă