15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCe mesaj transmite Ponta, la trei ani de la referendumul pentru demiterea...

Ce mesaj transmite Ponta, la trei ani de la referendumul pentru demiterea lui Băsescu

Premierul Victor Ponta a transmis, miercuri, pe pagina personală de Facebook, că pentru el ziua de 29 iulie reprezintă un moment extraordinar, comparabil cu ziua de 22 decembrie 1989.

”Pentru mine ziua de 29 iulie va rămâne întotdeauna un moment extraordinar, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 1989. În 2012 a fost ziua în care 7,4 milioane de cetățeni au votat la Referendum ca să își ia țara înapoi de la un personaj politic sinistru – Băsescu, un Regim brutal și detestat la fel ca cel comunist și un Sistem de Propagandă la fel de feroce și puternic atunci ca și acum!”, a scris Ponta pe Facebook.

În postarea de pe Facebook, premierul a ținut să precizeze că, în calitate de ”lideri ai acelui fenomen excepțional”, el și Crin Antonescu au ”vina de a nu fi dus la capăt voința oamenilor!”.

”Sigur că până azi au supraviețuit și au câștigat mulți dintre cei înfrânți atunci de voința populară (ceea ce fac acum Blaga, Predoiu, MRU, Macovei etc. este doar o confirmare pentru cei care încă mai aveau iluzii). Și era de așteptat ca eu și Crin (plus Liviu Dragnea, Radu Stroe și mulți alți inițiatori) să platim prețul pentru "îndrăzneala" de atunci”, a mai spus Ponta.

În acest context, premierul a ținut să le mulțumească celor 7,4 milioane de români care au crezut în proiectul USL.

”Dar vreau să-mi exprim convingerea absolută că am avut atunci dreptate și să arăt recunoștința mea pentru cei 7,4 milioane de români care au crezut cu sinceritate că democrația și dreptatea pot fi nu doar vorbe goale, ci principii de funcționare pentru o societate normală. Nu a fost posibil atunci, nu e posibil acum, dar cred că în viitor va fi!”, a conchis Ponta.

Pe 29 iulie 2012 a avut loc referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. 

Referendumul nu a fost validat, întrucât nu au fost îndeplinite condiţiile privind prezenţa la urne a jumătate plus unu din numărul total al alegătorilor înscrişi pe listele electorale.

Cele mai citite

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă