15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportCe mesaj transmite Ponta de ziua Holocaustului romilor

Ce mesaj transmite Ponta de ziua Holocaustului romilor

Premierul Victor Ponta a comemorat, sâmbătă, Holocaustul romilor, din 2 august 1944, conform unui comunicat transmis de Guvernul României.

"În urmă cu 71 de ani, într-o singură zi, la 2 august, cele aproape 3 mii de romi – copii, femei și bărbați – din lagărul familial pentru țigani de la Auschwitz au fost trimiși în camerele de gazare, adăugându-se altfel celorlalte multe mii de romi exterminați în Porajmos, multă vreme uitatul Holocaust al romilor. În această zi, comunitatea internațională își amintește cu respect de genocidul împotriva romilor, comemorând una din puținele tentative de revoltă împotriva barbariei și dezumanizării, celebrând în același timp solidaritatea, toleranța, înțelegerea între toți cetățenii lumii", a transmis Victor Ponta.

În acest context, Ponta a ţinut să precizeze că Guvernul României salută inițiativa societății civile rome din țara noastră de a comemora "acest tragic moment din istoria modernă a umanității". 

Astfel, primul ministru i-a rugat pe toţi românii să păstreze un minut de reculegere în amintirea victimelor care au pierit fie la Auschwitz, fie în lagărele din Transnistria și de la Bug.

În mesajul transmis de Victor Ponta se mai precizează că secretarul de stat Ciprian Necula va reprezenta Guvernul României  în cadrul evenimentelor de comemorare a victimelor Holocaustului.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă