15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSportCe pregătire are Claudia Ana Moarcăș, propunerea pentru Ministerul Muncii

Ce pregătire are Claudia Ana Moarcăș, propunerea pentru Ministerul Muncii

Propusă de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru funcţia de Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Claudia Ana Moarcăș a fost şefă de promoţie la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, pe care a absolvit-o cu media 10.

Din anul 2007, Moarcăş, în vârstă de 49 de ani, este căsătorită cu actualul ambasador al României în China, Doru Romulus Costea, potrivit CV-ului ei.

Vorbitoare de engleză, franceză, germană şi spaniolă, în anul 1991, Claudia Ana Moarcăș a plecat la Geneva, Elveția, pentru studii aprofundate în Dreptul muncii și securității sociale.

Între anii 1993 și 1994, ea a urmat cursuri universitare de relații internaționale la MAE, pe care le-a încheiat cu media 9,93.

În anul 1996, a obţinut diploma de Doctor în drept, cu teza “Dialogul social în relaţia de muncă. Privire special asupra sindicatelor. Studiu de drept comparat”.

Între anii 2001 și 2002 a fost adjunct al Avocatului Poporului și secretar general adjunct în Ministerului de Externe coordonând departamentul de Resurse Umane.

Din anul 2005 până în anul 2008 a fost consultant OMPI, ONU, Geneva, Elveția, unde s-a ocupat de organizarea de cursuri de formare, a seminariilor și conferințelor pentru magistrați, polițiști și funcționari publici și a congreselor mondiale.

Din anul 2012, este profesor universitar la Facultatea de Drept a Universității din București, unde predă Dreptul Muncii.

Cele mai citite

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă